HŠK Zrinjski: Pobjedom nad Radnikom zadržati prvo mjesto

Zrinjski-Sarajevo Kup
... i bodovnu prednost nad konkurentima.

"Ekipa Radnika je veoma kvalitetna što je i pokazala u dosadašnjem tijeku prvenstva. Bez poraza su na gostovanjima, a pobijedili su i Željezničara na Grbavici. Očekuje nas veoma teška utakmica, posebno iz razloga što smo u srijedu igrali zahtjevnu utakmicu protiv Sarajeva", rekao je trener Zrinjskog Vinko Marinović.

Šef stručnog stožera Zrinjskog očekuje defanzivnu igru Radnika u Mostaru.

"Imaju trenera koji je radio u Bundesligi i on je odlično posložio ekipu. Radnika je fizički odlično primljena momčad, ali i mi smo također tako da tu ne vidim neke probleme. Ekipa Radnika je spoj mladosti i iskustva, a njihovi najbolji igrači su vratar Avdukić, Mladen Žižović koji je bez obzira na godine glavni pokretač igre, te napadač Obradović", istaknuo je Marinović.

Nakon ispadanja iz Kupa nogometaši Zrinjskog sada su fokusirani samo na prvenstvo.

"Na jučerašnjem treningu smo razgovarali i nadam se da ovaj poraz od Sarajeva neće ostaviti traga na ekipu u emotivnom smislu, iako smo se dosta emotivno ispraznili. Protiv Sarajevo smi svi htjeli proći, ali nismo uspjeli, sada nam preostaje prvenstvo i jednostavno ne razmišljamo više o Kupu", poručio je Marinović.

Zbog tri žuta kartona protiv Radnika neće nastupiti Jasmin Mešanović, a u kombinacijama za sastav neće biti ni Oliver Petrak.

Utakmica Zrinjski - Radnik igra se u nedjelju u 18.30 sati na stadionu pod Bijelim brijegom.

Pogled.ba