FOTO  HŠK Zrinjski pobjednik 4. memorijalnog turnira Ante Erić

Stadion HŠK Zrinjski, NK Međugorje, HNK Brotnjo Čitluk
...nastupile su dvije momčadi domaćina te HŠK Zrinjski i NK Međugorje, a najviše nogometnog umijeća pokazali su mladi talenti HŠK Zrinjski.

Četvrtu godinu zaredom HNK Brotnjo organizira turnir za mlade nogometaše u spomen na prerano preminulog Antu Erića. Pokojni Erić bio je nogometaš Brotnja, trener, nogometni sudac, a posebno prepoznatljiv bio je po okupljanju djece i predanom radu sa svim dobnim kategorijama u klubu. Uz predani rad u HNK Brotnjo pokojni Ante Erić bilježio je uspjehe čitlučkih sportaša i kao novinar.

Na svečanom otvaranju turnira prigodnim riječima okupljenima obratila Ana Begić, kćerka preminulog Ante Erića, koja je turnir proglasila otvoreni.

- U ime obitelji izražavam neizmjerno zadovoljstvo što se na ovaj način četvrtu godinu zaredom prisjećamo našeg Ante. Iako nas je prerano napustio, svojim neizmjernim radom i zalaganjem prema sportu, prvenstveno prema nogometu, dao je zalog budućnosti. Okupljajući mlade sportaše oko sebe, bio je omiljen među mladima učeći ih sportskom duhu kako na terenu, tako i izvan terena, zbog čega smo svi jako ponosni - kazala je Ana te organizatorima zahvalila na organizaciji turnira.

Natjecateljski dio turnira započeo je utakmicom između desetogodišnjaka Međugorja i Brotnja u kojoj je Međugorje slavilo rezultatom 4:0, nakon čega je Zrinjski protiv druge ekipe Brotnja izborio finale turnira nakon boljeg izvođenja penala. Treće mjesto osvojila je ekipa Brotnjo 1.

U finalnoj utakmici Zrinjski je svladao Međugorje 2:1 i na taj način osvojio 4. memorijalni turnir „Ante Erić".

Obitelj pokojnog Ante Erića ekipama je uručila pehare i medalje, kao i najboljim pojedincima turnira, a na ovogodišnjem turniru to su: Daniel Prskalo (Međugorje) - najbolji igrač, Leon Koso (Zrinjski) - najbolji vratar i Antonio Arapović (Zrinjski) - najbolji strijelac.

Čitluk.ba