HŠK Zrinjski: Plemićima igra samo pobjeda protiv Radnika

Stadion HŠK Zrinjski, Blaž Slišković, Blaž Slišković, penal, HŠK Zrinjski
Plemići su tri puta remizirala, te su poraženi od Želje na Grbavici, i to je razlog što u završnici lige sami ne kroje svoju sudbinu.

U devetom kolu Lige za prvaka Zrinjski će u Bijeljini snage odmjeriti s Radnikom, a Mostarci će osluškivati i rezultat derbija Sarajevo - Željezničar na Koševu. Pobjeda Sarajeva u vječitom derbiju otvorila bi Zrinjskom mogućnost da uz dvije pobjede do kraja natjecanja obrani naslov prvaka.

"Nadam se da ćemo na zadnjem gostovanju u sezoni ostvariti pobjedu. Otkako sam preuzeo ekipu u Ligi za prvaka nismo ostvarili nijednu gostujuću pobjedu, i ako se dogodi da ne budemo prvaci to će biti jedan od razloga. Vjerujem da ovaj rasplet događaja u finalu Kupa i osvajanje Širokog titule, donekle može umanjiti ambicije Radnika kada je u pitanju četvrto mjesto, ali sigurno će kod njih postojati sportski motiv da do zadnjeg kola odigraju fair i korektno. Mi imamo sigurno veći motiv, tako da vjerujem da ćemo u Bijeljini odigrati kvalitetnu i otvorenu utakmicu. Pobjeda nam samo igra i tome ćemo težiti. Jednim uhom ćemo osluškivati rezultat s Koševa", kazao je trener Zrinjskog Blaž Slišković.

Slišković se osvrnuo i na derbi između Sarajeva i Željezničara u kojem vjeruje kako bordo momčad može do tri boda.

"Mene je Sarajevo ugodno iznenadilo prije tjedan u Mostaru, pa i u utakmici sa Širokim gdje su pokazali da su kvalitetnija momčad. Da li će imati snage da nastave u takvom kontinuitetu u derbiju protiv Željezničara vidjet ćemo, ali derbi je za njih uvijek važan kako za jednu, tako i za drugu ekipu. Vjerujem da će Sarajevo dati svoj maksimum kako bi odigralo što kvalitetnije i pokušati pobijediti vječitog rivala, što bi nama s eventualnom pobjedom u Bijeljini otvorilo vrata ka obrani naslova prvaka".

U Bijeljini zbog tri žuta kartona neće nastupiti Miloš Filipović.

Sve utakmice devetog kola Lige za prvaka igraju se u subotu u 17 sati.

Parovi 9. kola Lige za prvaka:

Radnik - Zrinjski
Sarajevo - Željezničar
Sloboda - Krupa

bhfudbal.ba