FOTO  HŠK Zrinjski: Plemići žele pobjedu protiv Sarajeva

HŠK Zrinjski, FK Sarajevo
U tu svrhu danas je u klupskim prostorijama održana tiskovna konferencija na kojoj su se nazočnim novinarima obratili šef stručnog stožera Vinko Marinović i nogometaš Ognjen Todorović.

Šef struke Plemića istakao je da je Zrinjski u dosadašnjem dijelu prvenstva doživio samo jedan poraz i to upravo od Sarajeva. Sarajevo je u dosadašnjem dijelu prvenstva u promijenjlivoj formi, ali dolaskom Janjuša na klupu oni se dižu. Nemaju neku izraženu efikasnost, ali stvaraju puno šansi. Sutrašnja utakmica veoma nam je važna i ja očekujem od svojih igrača jedan maksimum i nadam se da ćemo se Sarajevu revanširati za onaj poraz koji su nam nanijeli. Neće nam biti lako, u derbi utakmica obično odlučuju neki sitni detalji i pogreške i mi moramo biti maksimalno koncentrirani, te doći do pozitivnog rezultata, rekao je Vinko Marinović.

Ognjen Todorović je istakao da će utakmica biti jako zahzjevna, i da se nogometaši Zrinjskog moraju maksimalno koncentrirati. Sarajevo ima samo jedan poraz i to moramo shvatiti ozbiljno. Mi idemo na pobjedu i ja je očekujem, na domaćem smo terenu, ali ne smijemo podcijeniti nikada momčad Sarajeva, kazao je Todorović.

Što se tiče igračkog kadra Zrinjski neće moći računati na ozlijeđenog Barića, a upitan je i Žeravica.

Utakmica HŠK Zrinjski-FK Sarajevo igra se sutra s početkom u 16. sati na stadionu pod Bijelim Brijegom.

HERCEGOVINA.info