HŠK Zrinjski: Plemići su zaslužili titulu prvaka

HŠK Zrinjski - FK Čelik 4:0
Nakon herojske pobjede nad Olimpikom u nemogućim uvjetima Otoke Plemiće je pred stadionom dočekalo nekoliko tisuća razdraganih navijača. Navijače i nogometaše u slavlju nije omela ni kiša koja je nemilosrdno zalijevala razdraganu gomilu pred stadionom. „Stigla titula, opet prvak ja"orilo se iz tisuća grla. Šampionska pjesma odjekivala je do dugo u noć u gradu na Neretvi.

Titula još nije stigla, ali je tu, još samo jedan, ili možda ipak dva koraka od stadiona pod Bijelinm Brijegom. Vjerojatno ovakav scenario nisu mogli zamisliti ni najveći optimisti pred početak sezone. Ipak ovaj Zrinjski je zaslužio titulu više od bilo koga u Premijer ligi prije svega zbog odličnih igara tijekom cijele sezone. Nije bilo lako nogometašima Zrinjskog, ali sreća prati uporne i hrabre. Da nije bilo upornosti i hrabrosti teško bi se Plemići vratili u onoj utakmici sa Širokim Brijegom koja će se na kraju najvjerojatnije pokazati ključnom u borbi za titulu. Iz te utakmice vrijedi istaći još jedan jako bitan detalj, a to su Ultrasi. Upravo su oni bili kotač koji je pokrenuo nogometaše Zrinjskog da preokrenu utakmicu. Dok su pojedinci kod rezultata 0:2 napuštali psujući stadion Zrinjskog Ultrasi nisu stali sve dok nisu doveli svoje ljubimce do veličanstvene pobjede koja će ući u nogometne anale.

A sve je počelo dolaskom u klub dvojice nogometnih fanatika i navijača Zrinjskog. Imena Danke Šulente i Davora Martinovića već sada je izvjesno biti će napisana zlatnim slovima u dugogodišnjoj povijesti kluba. Ne želeći umanjivati ni zasluge predjsjednika Raspudića i ostalih članova Uprave kluba ipak su njih dvojica oni koji su najviše zaslužni na povratak Zrinjskog u vrh domaćeg nogometa. Dobri rezultati narvno ne bi bili mogući bez stručnog stožera i nogometaša koji su postali heroji navijača Zrinjskog. Upravo bi ova titula biti najveći poklon navijačima Zrinjskog popularnim Ultrasima za njihov 20. rođendan, i zaslužili su ti momci upravo takav poklon za sve neprespavane noći i pređene tisuće kilometara zbog svog Zrinjskog.

Nogometaši Zrinjskog su i zaslužni što više nikoga u gradu ne intersira ni sa kim će Martin Raguž u koalciju, niti hoće li platforma pući do izbora. To su ipak teme za sedmu ili osmu stranicu tiska, a naslovnice su rezervirane isključivo za Zrinjski. Upravo je ovakav Zrinjski trebao da vrati pozitivnu atmosferu u grad, jer navijači su željni igara kakve Plemići pružaju u zadnje vrijeme.

Do kraja ovogodišnje nogometne karavane još su dva kola. Plemići u predposljednjem na svom stadionu dočekuju Mladost iz Velike Obarske. Ne želeći podcjenjivati protivnike Zrinjski ovu utakmicu mora pobijediti, a gosti će vjerojatno odigrati utakmicu sa najviše gledatelja u povijesti. Nakon toga slijedi Gradski derbi i onda se spušta zavjesa na nogometnu sezonu. Mnogo je kombinacija i kalkulacija o tome kome što treba, ali Zrinjski ovisi isključivo sam o sebi, a svi drugi ovise o Zrinjskom i tu je ključ konca prvenstva. Ovisnici o Zrinjskom su i njegovi navijači, sva ta sila zaljubljenika u sveti bijeli dres s lentom i povijesnim grbom na njemu, jer ZRINJSKI JE ŽIVOT I VIŠE OD TOGA.

HERCEGOVINA.info