FOTO  HŠK Zrinjski: Plemići 'razbili' Olimpic sa 5:0

FK Olimpic - HŠK Zrinjski 2016
FK Olimpic: Bandović, Regoje, Milović, Kobiljar, Mahović, Karić, Isić, Zolj, Mašić, Lelić, Hadžić.

HŠK Zrinjski: Kozić, Peko, Radeljić, Tomić, Čolić, Todorović, Stojanović, Mešanović, Petrak, Katanec, Bilbija.

Prvu šansu na utakmici imali su Plemići preko Peko u 5. minuti koji je pokušao sa 16 metara ali lopta je otišla visoko preko vrata domaćina. Samo minutu kasnije Čolić šutira iz slobodnog udarca sa 25 metara, ali Bandović sjajno brani. Minutu kasnije, Mešanović glavom šutira pored gola.

U 11. minuti Zrinjski vodi. Odličan gol makazicama Mešanovića. Zasigurno jedan od ljepših golova u ovoj sezoni. 

Prva šansa za domaćina u 15. minuti. odličan šut Karića brani vratar Plemića Kozić. U 22. minuti odlična prilika za Stojanovića, ali lopta završava iz gola. 27. minuta već 2:0 za Zrinjski. Strijelac Stojanović.

28. minuta odlična prilika za Zrinjski. Peko ubacuje, ali Mešanović kasno reagira. Samo dvije minute kasnije, već je 3:0 za Zrinjski. Ubačaj Todorovića za Bilbiju koji povećava rezultat na Otoci.

Zanimljiv podatak je i taj da je Zrinjski tek u 30. minuti napravio prvi prekršaj na utakmici. U 38. minuti odlična prilika za Mešanovića koji promašuje vrata Olimpica. Najbolja prigoda za Olimpic u 41. minuti. Sa samo 4 metra od vrata gostiju Karić promašuje cijela vrata. Na poluvrijeme se odlazi prednošću Plemića od 3:0.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme već je 4:0. U 49. minuti gol Todorovića, na asistenciju Bilbije. Na poluvremenu je na stadion stigla i grupa od oko 60-tak najvjernijih navijača Zrinjskog, popularnih Ultras-a.

U 58. minuti već je 5:0. Strijelac ponovno Ognjen Todorović.

U 62. minuti odličan šut Tomića, ali ovaj put vratar Bandović je odlično obranio! U 70. minuti Olimpic je imao prigodu, ali promašuje vrata Kozića. U 82. minuti šut Olimpica odlazi pored vrata. U 89. minuti centaršut Jovića, ali Mešanović ne uspijeva skrenuti loptu u mrežu Olimpica. Krajnji rezultat 5:0 i dominacija Plemića na Otoci.

Više slika pogledajte OVDJE.