HŠK Zrinjski: Plemići od danas opet na Kupresu

...i tako napravio ogroman korak prema sljedećem krugu i, kasnije će se pokazati, utakmicama protiv portugalske Brage. Tog 17. srpnja 2008. Mostarci su igrali svoju prvu utakmicu u sezoni 2008./2009., u kojoj je, treba li podsjećati, Zrinjski osvojio svoj drugi naslov prvaka. Iako se iz ove perspektive to čini nemogućim, tog 17. srpnja 2008. igrački kadar Zrinjskog činio se više nego neozbiljnim, tako da su simpatizeri mostarskog kluba s razlogom bili pesimistični.

Naime, zbog egzodusa velikog broja igrača Dragan Jović je u Vaduzu bio prisiljen eksperimentirati, što najbolje potvrđuje podatak da je kao centralni branič uz tada neiskusnog Tonija Šunjića zaigrao Mario Ivanković, dok su na klupi bili redom golobradi juniori za koje se znalo da neće igrati toliko važnu ulogu u prvenstvu. Ništa puno ozbiljniji kadar Zrinjski nije imao u kvalifikacijama za Ligu prvaka 2009. protiv slovačkog prvaka Slovana, kada je Jović opet bio prisiljen na eksperimente, dok je nedopustivo neozbiljan bio prije dvije godine, što je, bez obzira na dobar nastup u Europi, zapravo i dovelo do borbe za ostanak u sezoni 2010./2011.
Koliko je, pak, aktualni kadar kvalitetan, odnosno je li dovoljno dobar da Zrinjski u sezoni pred nama igra ozbiljnu ulogu u prvenstvu, pokazat će vrijeme, ali je napokon ozbiljan i posložen. Naime, tri tjedna prije početka sezone Zrinjski ima popunjen kadar u svim linijama, a to prethodnih godina sredinom srpnja, kao po nepisanom pravilu, nije bio slučaj. Nije to bio slučaj ni prošle godine, jer je slaganje momčadi trajalo i nakon što je krenula borba za bodove, što potvrđuje podatak da je Igor Žuržinov debitirao u 4. kolu, a Mladen Žižović tek u osmom.

Štoviše, aktualni kadar u nekim linijama broji i previše igrača, prije svega u veznom redu, jer je već sada jasno da se u prvom dijelu sezone mnogi neće naigrati, ali vjerujemo da Perić svejedno više voli na raspolaganju imati višak nego manjak igrača. Najzanimljivije od svega jest što Perić još uvijek ne želi reći da je momčad definirana...

Danas opet na Kupres

Dragan Perić i njegovi igrači u subotu su se vratili sa šestodnevnih priprema na Kupresu, ali nakon nedjeljnog treninga i jučerašnjeg dana odmora, Plemići će se danas opet vratiti u svoju stalnu ljetnu bazu već deset godina. Na Kupresu će se ovog puta zadržati do petka, kada će se vratiti u Mostar gdje će odraditi završnicu priprema. Sljedeća provjera ih čeka u subotu, kada će protivnik Zrinjskog Pod Bijelim brijegom biti Olimpic.

Priključuje se i Miličević

Dvadesetčetvrtog dana priprema Plemićima će se napokon priključiti i Hrvoje Miličević, koji je prvu polovicu priprema propustio zbog U19 Europskog prvenstva u Estoniji, na kojem je igrao u dresu Hrvatske. Njegovim priključivanjem kadar Dragana Perića će se povećati na 26 igrača.

Piše: Mario Pandža / Dnevni list