HŠK Zrinjski: Plemići najuspješniji klub proljeća

Zrinjski-Borac

Domaći mediji su uoči početka sezone unaprijed proglasili Sarajevo najvećim favoritom za naslov, ali nogomet se igra na travnjaku, nikako na stupcima medija.

HŠK Zrinjski danas je na diobi prvog mjesta, a Plemići su i na korak od plasmana u finale Kupa BiH, a i rezultatski su aktualni prvaci najuspješniji nogometni klub u BiH u proljetnom dijelu sezone.

Posljednji puta Zrinjski je doživio poraz tamo u rujnu prošle godine, i od tada do danas uoči Gradskog derbija Plemići su travnjak čak 20 puta napustili neporaženi. Dobre igre i rezultati Zrinjskog vratili su publiku na stadion pod Bijeli Brijeg, tako da je utakmicu protiv Borca pratilo preko 5000 gledatelja iako je bio radni dan.

Dobre igre Zrinjskog prati i ambiciozna Uprava koju čine ljudi zaljubljenici u sveti dres Zrinjskog, a naravno i Ultrasi koji su najvjerniji i najvatreniji navijači na ovim našim prostorima. Da Zrinjski na putu ponosa i slave prate državne tvrke i institucije kao što prate njegove protivnike danas bi sasvim sigurno bio puno bliži i željenom iskoraku u europskim natjecanjima.

Plemići su primjer kako se klub vodi i taj željeni iskorak će doći, sigurno puno prije pod Bijeli Brijeg nego li na stadione favoriziranih klubova koji su dokaz da ipak na travnajku ne igraju milioni i sponzori.

Često su se domaći mediji bavili statistikama i pisali članke o uspjesima „naših" klubova, pa valjalo bi da se  sada spomene da je malo klubova u Europi sa pozitivnim nizom nepovjedivosti kao što je ima Zrinjski, čisto da se zna da je HŠK Zrinjski možda i najuspješniji klub u nacionalnim prvenstvima pod okriljem krovne europske nogometne organizacije.

Euforija se nastavlja. Zrinjomanija vlada Mostarom, a pred Plemićima je u nedjelju Gradski derbi u Vrapčićima.

HERCEGOVINA.info