HŠK Zrinjski:Plemići moraju igrati puno bolje nego što su igrali u Bijeljini

Zrinjski Sloboda

Za utakmice protiv Maribora može se slobodno reći da je presudilo neiskustvo i nedostatak sportske sreće. Nikada Plemići nisu bili bliže prolasku u dalje natjecanje i opća je konstatacija da je slabija ekipa prošla dalje.

Prvenstvo su Plemići počeli pobjedom nad Sarajevom u Koševu. Bila je to odlična utakmica u kojoj je Slišković nadmudrio svoga kolegu Janjoša koji je nakon poraza podnio ostavku. Igrao je Zrinjski dobro, a igrač utakmice bio je mladi Marijan Ćavar.
U drugom kolu Plemići su u Hercegovačkom derbiju na svom terenu svladali Široki Brijeg. Bila je to dobra utakmica između starih rivala u kojoj su Plemići bili bolji za jedan pogodak i tako zasluženo upisali tri nova boda.

Nes(p)retno ispadanje od Maribora i dvije pobjede na startu Premijer lige zadovoljili su navijače aktualnih prvaka BiH. Pred gostovanje u Bijeljini navijači su očekivali nastavak niza, a to je najavio i šef struke u izjavi pred polazak na gostovanje.

Suprotno najavama Zrinjski je izgubio 2:1, a Slišković je izjavio da je cijela momčad podbacila i igrala sramotno. Ekipa je u potpunosti podbacila. Nismo imali pojedinca raspoloženog za igru, ali to nije nikakvo opravdanje. Opravdanja ne smije biti za onakvu partiju, ni zbog neljudskih uvjeta i utakmice na plus 40, ni zbog dugog puta. Bili smo bezvoljni, malaksali, a odrazilo se to na čitavu ekipu. Da smo imali barem jednog raspoloženog igrača, vjerujem da bi rezultat bio kudikamo pozitivniji, riječi su šefa struke Plemića.

Poraz u Bijljini i pobačaj cijele ekipe alarm je da nešto treba mijenjati. Slišković na raspolaganju ima širok kadar, a navijači koji se skupljaju na forumu i društvenim mrežama također traže promjene i bodove protiv Krupe koja gostuje kod Zrinjskog u subotu.

Tonći Kukoč

Nogometaš koji je došao u Zrinjski sa reputacijom igranja u reprezentaciji Hrvatske, Serie A i Lige prvaka. Po njegovim riječima došao je nespreman, ali je ipak odigrao par dobrih utakmica, ponajprije protiv Krupe i onu slavljeničku protiv Slobode. Na pauzi nije išao na odmor i samostalno je trenirao, a sudeći po posljednjim treninzima spreman je za najveće napore. Navijačima je teško shvatiti da igrač sa ovakvom reputacijom nije ni na klupi, jer sasvim sigurno ima dobar ugovor.

Marijan Ćavar

Marijan je jedan od najboljih mladih nogometaša u BiH. U prošloj sezoni sportska redakcija našeg portala proglasila ga je za najboljeg igrača juniorske lige. On je taj epitet opravdao i prelaskom u seniore i vrlo brzo postao ljubimac navijača. Još se priča o njegovom golu protiv Viteza, a u utakmici protiv Sarajeva proglašen je za igrača utakmice.

Haris Handžić

Doveden u Zrinjski kao rješenje za vrh napada, a slaba realizacija svakako je glavna boljka u Plemića. Haris je nogometaš sa reputacijom rasnog golgetera, a na treninzima, te u pripremnoj utakmici protiv Jadrana pokazao je da se radi o odličnom napadaču. Za sada nije još debitirao u službenoj utakmici za Zrinjski.

Krešimir Bandić

Krešimir je vratar koji je ponikao u Zrinjskom. Rijetko je dobijao prigode, a kada ih je dobijao pokazao je da je dobar vratar, od one prve službene za klub kada je na Koševu zamijenio Karačića, sve do one u kojoj je Zrinjski osigurao naslov u Bijeljini.

Utakmica protiv Krupe se mora dobiti. Sudeći po kvaliteti momčad Krupe je neugodan protivnik, ali Zrinjski ima kvalitetu i širinu da pokaže da je utakmica u Bijeljini bila samo loš dan.

HERCEGOVINA.info