HŠK Zrinjski: Plemići konačno obradovali navijače

Nakon tijesnog potaza na Koševu i mršavog remija ba stadionu pod Bijelim Brijegom sa Rudarom, Plemići su pokazali da znaju igrati nogomet i protutnjali su kroz Gradačac nanijevši domaćoj Zvijezdi težak poraz od 3:0.

Nakon ove gostujuće pobjede navijači Zrinjskog su konačno došli na svoje, a oni su ti koji su od početka sezone vjerovali u ovu momčad. Kod vjernih tifoza Zrinjskog preovladavalo je mišljenje da je ovogodišnja momčad puno bolja od prethodne, te da je stručnom stožeru trebalo vremena da uigraju ekipu.

Kada se sve sabere i oduzme, rezultati koje je Zrinjski postigao u ovoj sezoni su očekivani (izuzev Rudara), i ono što je trebalo današnjem Zrinjskom jeste samopouzdanje koje su Plemići stekli ovom gostujućom pobjedom.

Zrinjski je u Gradačcu sličio onoj šampionskoj momčadi iz 2008. godine, a dokaz tome je i aplauz kojim su Plemići ispraćeni sa stadiona Zvijezde od strane domaćih navijača.

Nastavak samopouzdanja trebala bi donijeti slijedeća utakmica u kojoj Plemići dočekuju Travnik, i ukoliko momci trenera Karačića budu igrali kao u Gradačcu pobjeda ne bi trebala doći u pitanje.

HERCEGOVINA.info