HŠK Zrinjski: Pero Stojkić preskače Mladost

HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, Pero Stojkić, HŠK Zrinjski, Universitatea Cluj, HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, Pero Stojkić, Stadion HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, HŠK Zrinjski, Gradski derbi, HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, Pero Stojkić, Stadion HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, Legia Varšava, Legija Varšava, Stadion HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, Pero Stojkić, Stadion HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, Stadion HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, luka lovrić , HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, Stadion HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, Stadion HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, Stadion HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski

Na taj je način htio reći da se ne opterećuje, no zapravo je poslao sasvim drukčiju poruku.

Sloboda je u Mostar došla sa pet vezanih poraza u susretima sa Zrinjskim. Šesti je onda bio neminovan? Ne baš. Jer nije da su Mostarci baš zgazili Tuzlake. Daleko od toga. Mogli su možda više od minimalnog trijumfa, ali ne puno više.
- Vidan je bio umor igrača Slobode u drugom poluvremenu, otkrio je Blaž Slišković svoje viđenje trijumfa nad Tuzlacima, kojeg je majstorijom u 37. minuti ovjerio Miloš Filipović.

- Na vrijeme smo dali pogodak, tako da smo drugo mogli iskontrolirati. Sloboda jednostavno nije imala energije, što je nama ostavilo mogućnost da iz kontri odigramo čak dosta jednostavno. Kod njih se osjetio umor nakon Sarajeva, dok smo mi izmijenili dva-tri igrača u odnosu na Široki Brijeg i to je donijelo rezultat, dodao je Baka koji je svoj komentar na borbu za naslov sveo na "zasluženo pobijedili, ostaje nam da iz svake utakmice izvučemo maksimum".

To je bilo sve što je rekao mogućnosti da Zrinjski uzme četvrtu vezanu titulu, treću s njim na čelu. Očito je čvrsto odlučio ne najavljivati brda pa da se rodi miš - nije to činio ni pred derbi sa Širokim, ali vidio je što se dogodilo pa ga je to vjerojatno još više ponukalo da suzbije euforiju, koja je, nakon što je prednost Sarajeva sa jedanaest spala na četiri boda, bila neminovna.

Kako god bilo, preostali protivnici Zrinjskog mogus ada stati na prste jedne ruke, a redom su to: Mladost u Doboj Kaknju, Radnik u Mostaru, Čelik u Zenici, Tuzla City u Mostaru i Zvijezda u Ugljeviku. Osim Radnika, svi su stanovnici donjeg dijela tabele, mahom svi neopterećeni ostankom i to bi sigurno moglo pomoći. No, treba znati da Zrinjskom protivnike u ovom zadnjem, trećem krugu sezone, predaje upravo Sarajevo, što će reći da ni raspored lidera nije loš.

Stojkić preskače Mladost

Uoči Slobode Zrinjski nije imao kartoniranih igrača, ali nakon Slobode ipak ima jednog - Peru Stojkića. Lijevi bek Mostaraca, najtrofejniji član Zrinjskog sa pet naslova prvaka, protiv Tuzlaka je zaradio treći žuti.

Piše: Slaven Nikšić,[email protected]