HŠK Zrinjski: Ozbiljno razmišljamo o natkrivanju zapadne tribine

Stadion HŠK Zrinjski, stadion, radovi, HŠK Zrinjski, Danko Šulenta
Šulenta je zaslužan za puno uspjeha koje je Zrinjski ostvario u rezultatskom smislu, jer bez dobre klupske uprave teško su izvedivi i uspjesi na zelenom terenu. Osim toga, Šulenta je i jedan od najzaslužnijih u klupskoj organizaciji koji je svojim radom doveo do toga da je široj javnosti godinama normalno da je Zrinjski pojam za dobru organizaciju i uspješnost.

Kako biste ocijenili prvi dio sezone? Smatrate li kako prva momčad nakon osvojenog naslova u prošloj godini igrački još može napredovati?

- Proljetni dio sezone čekamo s prvog mjesta, a to je velika stvar, još više kada se zna što smo napravili u prošloj sezoni. Je li jesen mogla biti još uspješnija? Mogli smo na odmor otići s kojim bodom više, to je činjenica, ali naše nezadovoljstvo zbog jednog ili dva loša rezultata u završnici jeseni nikako ne smije biti veće od zadovoljstva zbog svega dobrog što smo napravili. Ono što nas posebno treba radovati jest činjenica da smo nakon osvojene titule nastavili ići uzlaznom putanjom, jer su svi naši prvaci prethodnih godina u sezoni nakon naslova imali veći ili manji pad. Bez obzira na odlične rezultate koji su iza nas, smatram da još uvijek imamo velike unutarnje rezerve, kako u igračkom, tako i u stručnom dijelu, a naša zadaća je te rezerve pokrenuti i presložiti kako bismo omogućili daljnji kvalitativni iskorak.

Zrinjski je jedan od najdominantnijih klubova na domaćoj sceni u posljednjih nekoliko godina, ali u Europi ne uspijeva ostvariti značajan učinak. Što, po vašem mišljenju, klub treba napraviti da bi bio konkurentniji u Europi?

- Za odgovor na to pitanje prvo bismo trebali definirati što znači biti konkurentniji. Prošle godine smo eliminirani od armenskog Širaka i to smo odmah ocijenili kao neuspjeh, ali eliminacija od poljske Legije ipak se ne može karakterizirati neuspjehom, bez obzira što smatram kako ostavljanje dobrog dojma nije ono čime se trebamo zadovoljavati. Jednostavno, moramo biti svjesni realnosti u kojoj egzistiramo, jer s prihodima koje imaju naši klubovi rezultatski iskorak u Europi nije lako napraviti. Neću reći da je nemoguće, jer to ne stoji, ali je činjenica da u taj iskorak ne bismo bili sigurni ni kada bismo imali dvostruko skuplju momčad od aktualne, jer bi jedna Legia opet bila favorit protiv nas.

Zrinjski uvijek ima visoke ambicije u prvenstvu i Kupu, koliko je to zahtjevna zadaća za vašu upravu? Kako inače uspijevate održati klub stabilnim? Što je, po vama, najveća prepreka koju susrećete u funkcioniranju Zrinjskog?

- To su pitanja na koja već dugo dajemo iste odgovore. Danas se uzima zdravo za gotovo da je Zrinjski u vrhu, ali je bilo itekako zahtjevno doći na ovu razinu. Naravno, još zahtjevnije je zadržati kontinuitet dobrih rezultata, jer je ovo 4. sezona u nizu u kojoj je Zrinjski jedan od pretendenata za naslov prvaka. Ne znam treba li naglašavati kako Zrinjski nije jedini klub koji ima visoke ambicije, jer u Premijer ligi imate još nekoliko klubova od kojih se očekuje konstantna borba za trofeje. Kako održavamo klub stabilnim? Zahvaljujući prihodima koje ostvarujemo od plasmana u Europu te od transfera igrača. Jako smo zahvalni i svakom sponzoru, ali samo s prihodima koje nam donose sponzorski ugovori ne bismo mogli biti na ovoj razini. Naravno kako uz veliko uvažavanje svakog sponzora moram istaknuti Prvo plinarsko društvo koje nam je u 2016. bilo generalni sponzor, a nadam se kako ćemo tu uspješnu suradnju, koja nadilazi dosadašnje okvire, nastaviti i u godini koja je pred nama.

U članku koji donosi Vecernji.ba Šulenta je istakao da se u klubu ozbiljno razmišlja o natkrivanju zapadne tribine, i to bio bio jedan veliki prokekt kojm bi se gledateljima na stadionu pod Bijelim Brijegom omogućio puno veći konfor.

Vecernji list