HŠK Zrinjski: Ono što pokreće Mostar je Zrinjski!

Stadion HŠK Zrinjski

Stajanje te čeka, Zapad te čeka. Ono mjesto na kojem uvijek stojiš/sjediš, isto ono mjesto na kojem si prvi put pogledao momke u bijelom dresu s crvenom lentom. Ovog puta vodimo borbu ne samo na terenu, već i na tribinama. Nije to borba sa suparničkim navijačima, već sa samima sobom. 'Borba' je to s onim kladioničarem koji će rađe pogledati Amiens-Bordeaux, umirovljenikom koji ne vjeruje da svoje vrijeme treba potrošiti na utakmici i s onim 'partijanerom' koji mora na 'zagrijavanju' za izlazak biti od 20 sati. Na kraju krajeva, borba je to i sa svim onim ljudima koji ne vjeruju u bosanskohercegovački nogomet, koji na to gledaju kao anti-propagandu nogometa. Borba je to koju moramo dobiti!

Samo ih podsjeti..Na  golove u zadnjim minutama, pobjede na gostovanjima, Legiju na našem stadionu, Maribor i Santa Colomu u gostima, Ligu prvaka usred našeg grada. Ma podsjeti ih i na razočaranja i izvučene lekcije. Podsjeti ih na visoki poraz protiv Željezničara iz prošle godine i 1000 ljudi koji daju sve od sebe da se preokrene rezultat. Podsjeti ih na 500 navijača u Mariboru, pjesmu na trgu, nes(p)retno ispadanje i pjesmu bez obzira na sve. Podsjeti ih na invazije na Grbavici i Pecari, buđenje grada u trenucima kada je to najvažnije. Ovog puta preuzmi stvar u svoje ruke i pozovi svog prijatelja, susjeda, brata, rođaka...Svaka akcija izaziva reakciju!

Uradi to za onaj osjećaj iz 93. minute protiv poljske Legije i kultne:"Igraj do kraja!". Za sve preokrete, osjećaje sreće i tuge, osjećaj ponosa. Za pjesmu koja nikada ne prestaje!  Za sebe. Za ZRINJSKI!

Ono što pokreće Mostar je Zrinjski, a Zrinjski - TO SMO MI!

 

HERCEGOVINA.INFO