HŠK Zrinjski: Odluka o polufinalisti kupa pada tek u Mostaru

FK Sarajevo - HŠK Zrinjski

Ovog puta se, naime, nije igralo za bodove, nego se radilo o prvom ogledu četvrtfinala Kupa, a sam rezultat najbolje sugerira da je poraz Zrinjskog "obećavajući", bez obzira što je Zvijezda došla do zaslužne prednosti. Ukratko, Plemiće će u uzvratu u polufinale voditi i minimalna pobjeda, što je, ako već nije izbjegnut poraz, ipak najbolji mogući scenarij za Zrinjski.
- Nakon poraza je teško biti zadovoljan, što je i logično, ali obzirom na konačan rezultat, prilike i tijek utakmice, ne možemo biti ni previše nezadovoljni, izjavio je trener Zrinjskog Dragan Perić.

- Objektivno, rezultat je mogao biti i bolji, ali isto tako je mogao i gori, zbog čega sam i rekao da nisam ni zadovoljan ni nezadovoljan. Nakon otvaranja utakmice i našeg pogotka do kojeg smo došli sredinom prvog poluvremena, nije izgledalo da bi moglo pasti još toliko pogodaka, ali u završnici prvog dijela smo primili smo dva jeftina pogotka, na otvaranju drugog i treći, tako da smo morali preuzeti veći rizik u igri i krenuti malo otvorenije. Uspjeli smo postići drugi pogodak, a normalno da je u takvoj igri bilo puno prilika na obje strane. Mi smo vrlo lako mogli postići i treći pogodak, ali i primiti četvrti, dodao je Perić.

Zrinjski je na Banja Ilidži prvi došao do prednosti, a strijelac je bio Lazar Marjanović (23.). Gostujuću prednost prvo je poništio Srđan Savić (38.), koji je bio precizan iz kaznenog udarca, dok se za potpuni preokret Zvijezde pobrinuo Ermin Vehabović (44.) u samoj završnici prvog poluvremena. Domaći igrači su bolje otvorili i drugo poluvrijeme, a inicijativa je okrunjena u 54. minuti, nakon što je Adnan Hadžić treći put matiran - Almir Halilović je centrirao, a Dalibor Pandža pogodio za veliko slavlje domaćih. Tada je izgledalo da bi Zvijezda u prvoj utakmici mogla doći do osjetne prednosti, ali vrlo važan pogodak za goste postigao je Anto Radeljić (68.), koji je dobro reagirao nakon udarca iz kuta i postigao pogodak kojim je Zrinjski znatno povećao svoje izglede u borbi za polufinale.
- Mogli smo doći i do uvjerljivije prednosti, ali ipak ne mogu biti nezadovoljan. Za protivnika smo imali momčad koja je u vrhu bh. nogometa, a usto smo gubili 1:0. Ipak, zasluženo smo došli do preokreta, a nakon trećeg gola nismo stali, nego smo tražili četvrti. Ipak, primili smo taj pogodak, kojim je Zrinjski povećao svoje izglede, ali sve je i dalje potpuno otvoreno, izjavio je trener Zvijezde Zoran Kuntić.
- Odluka će pasti tek u Mostaru, a ja sam uvjeren da Zrinjskom neće biti lako anulirati našu prednost, pogotovo ako bi odigrali kao u ovoj utakmici, dodao je Kuntić.

Perić odmarao Šćepanovića

Dvadeset igrača poveo je Dragan Perić u Gradačac, gdje je Zrinjski, podsjetimo, u subotu igrao i protiv Gradine. U tom ogledu na tribinama su ostali Milan Muminović i kartonirani Igor Žuržinov, dok je Perić jučer izvan kombinacija ostavio Amera Bekića i Vučinu Šćepanovića, iako su obojica imali pravo nastupa. Dok se, s obzirom na njegovu minutažu, izostavljanje Bekića ne može karakterizirati iznenađenjem, izostavljanje ove sezone standardnog Šćepanovića ipak jest (nije igrao samo protiv Slavije), iako je Perić, zbog napornijeg ritma, najavio da će opet odmoriti neke igrače.

Natjecateljska komisija nije zasjedala

Iako je bilo najavljeno da će Natjecateljska komisija zasjedati jučer te na toj sjednici odrediti novi termin utakmice Zrinjski - Rudar, sjednica je ipak prolongirana, tako da još uvijek nije poznato kada će Prijedorčani opet u Mostar.

Dnevni list