HŠK Zrinjski: Očekujemo pobjedu koja bi nam bila poticaj za slijedeće utakmice

Stadion HŠK Zrinjski, FK Slavija
rinjski će na stadionu pod Bijelim brijegom ugostiti ekipu Slavije iz Istočnog Sarajeva. Bit će to debi trenera Miše Krstičevića, koji je na klupi Mostaraca naslijedio Branka Karačića, piše pogled.ba.

„Zrinjski je svoje navijače navikao na dobre igre i rezultate, te nas to očekuje i u nastavku sezone. Kada igramo na domaćem terenu svi očekujemo dobru igru i pobjedu. Nadam se da će tako biti i u subotu. Gledao sam neke utakmice Slavije, koja će biti sigurno orijentirana na obranu i pokušat će nam iz kontri raditi probleme. Očekujem da pronađemo rješenje za tako zatvorenu igru, te da ostvarimo pobjedu koja bi nam bila poticaj za slijedeće utakmice", kazao je na konferenciji za novinare trener Zrinjskog Mišo Krstičević.

Kapetan Pero Stojkić tijekom pripremnog razdoblja imao je problema sa ozljedom koljena.

„Počeo sam raditi normalnim intenzitetom i priključio sam se ekipi. Mi igrači s nestrpljenjem očekujemo početak prvenstva, jer je stanka bila zaista prevelika. Slavija će igrati zatvoreno, ali mi igramo na domaćem terenu i vjerujem da pobjede neće doći u pitanje", istaknuo je Stojkić.

Tijekom pripremnog razdoblja nogometaši Zrinjskog odigrali su devet utakmica ostvarivši sedam pobjeda, jedan remi i jedan poraz.

„Zadovoljan sam kako smo odradili pripreme, iako su nas malo iz ritma izbacile ozljede Stojkića i Stojanovića. Za utakmicu sa Slavijom konkuriraju svi igrači, osim Simeunovića koji ima problema sa ahilovom tetivom. Imamo izvanredan igrački kadar, 24-25 igrača od kojih svatko može igrati u početnih 11. Momci su izvanredno radili u pripremama, izvanredna su klapa i to me čini veselim", riječi su Miše Krstičevića.

U prijelaznom roku Zrinjski je od standardnih igrača napustio samo Matija Katanec, koji je novi član Spezie. Njega bi trebao zamijeniti Slovenac Nejc Mevlja, a u klub su još stigli Ognjen Todorović, Dejan Vukomanović, Sven Dedić i Miloš Aćimović. S posudbe iz Goška se vratio Nebojša Popović i upravo je on svojim radom i zalaganjem zaslužio pohvale trenera Zrinjskog.

„Popović je jedan od igrača s kojim smo izuzetno zadovoljni. Smršavio je skoro 9 kilograma, svojim radom i upornošću izborio je status prvotimca, te će vjerojatno sutra započeti utakmicu sa Slavijom. Moram pohvaliti i Krešimira Kordića koji je izvanredno odradio pripreme. Postizao je golove i asistirao, te sam sada u dilemi koga staviti u prvi sastav. Prvog strijelca ekipe dosada Nikolića ili Kordića koji je u odličnoj formi", rekao je Krstičević.

Šef stručnog stožera Zrinjskog nije još odredio početni sastav za utakmicu sa Slavijom. 2-3 dileme oko početnih 11 riješiti će tek na posljednjem treningu.

Utakmica Zrinjski - Slavija igra se u subotu u 14.30 sati uz izravan prijenos na BHT1.