HŠK Zrinjski: Obrana slabiji dio Željezničara, Stanić i Bekrić dodatno motivirani za utakmicu

zrinjski - gosk 3-1 -18-02-2018
Plemići se nalaze na drugom mjestu sa bodom manje u odnosu na vodeći sastav s Grbavice.

I jedni i drugi nastavak prvenstva otvorili su sa po dvije pobjede, te derbi dočekuju u dobrom raspoloženju.

„S optimizmom dočekujemo derbi. Nemamo većih zdravstvenih problema, osim Galića koji zbog viroze neće biti u konkurenciji. Tako da imamo 'slatke brige' kojih 18 igrača odabrati u konkurenciju za utakmicu. Znamo vrijednosti protivnika, ne vjerujem u neka velika iznenađenja u postavci i načinu igre Željezničara. Mislim da će želja i volja kod jedne ili druge ekipe odlučiti o ishodu utakmice", kazao je trener Zrinjskog Blaž Slišković i dodao:

„Željezničar ima jedan bod prednosti, i ako mi pobijedimo sutra imat ćemo dva boda više od njih. To nije velika prednost i neće odlučivati o konačnom redoslijedu. Nikada neću reći da je neriješeno dobar rezultat za Zrinjski. Za nas je samo pobjeda dobar rezultat i na taj način razmišljamo i ulazimo u susret, a nakon toga ćemo vidjeti što smo postigli. Željezničar ima dvije vezane pobjede, u Mostaru dolazi rasterećen jer ima jedan bod prednosti u odnosu na nas. Njima eventualni poraz ili neodlučeno neće puno donijeti ni oduzeti. Očekujem otvorenu utakmicu i s jedne i s druge strane. Nažalost, uvjeti nisu baš idealni, ali vjerujem da neće biti kaljuža koja bi onemogućila kvalitetan nogomet".

Trener Zrinjskog dobro je analizirao igru Željezničara, te uočio dobre i loše strane vodeće momčad Premijer lige.

„Oni su veoma kvalitetni prema naprijed, gdje imaju Zakarića koji je u odličnoj formi. Imaju agresivan vezni red, zadnja linija je po mom mišljenju slabiji dio ekipe i tu ćemo pokušati tražiti svoju priliku. Naravno da i oni poznaju naše mogućnosti i kvalitete, ne vjerujem da će ih podcijeniti, kao što i mi nećemo podcijeniti kvalitetu Željezničara", ustvrdio je Slišković.

U svlačionici Zrinjskog danas su tri bivša igrača Željezničara, a to su Nermin Jamak, Srđan Stanić i Samir Bekrić.

„Razgovarao sam s njima neke stvari sam im rekao, kao i oni meni. Osjetio sam kod njih dodatni osobni motiv da u ovoj utakmici daju svoj maksimalni doprinos. Žele dokazati kako su možda u Željezničaru bili nepravedno zapostavljeni. Ne vjerujem da će sva trojica biti u kombinacijama za sastav, ali sigurno za jednog ili dvojicu bit će prostora da krenu s klupe ili u prvih 11. Dolaskom Stanića i Bekrića dobili smo na iskustvu, ali i kvaliteti koju posjeduju", komentirao je trener Zrinjskog.

Utakmica Zrinjski - Željezničar igra se u subotu u 14.30 sati uz izravan prijenos na programu Moje TV.

Pogled.ba