HŠK Zrinjski: Novi igrači donijeli iskustvo i kvalitetu

HŠK Zrinjski, HNK Brotnjo Čitluk, HŠK Zrinjski, pripreme, Dragan Perić

Šestodnevni boravak na Kupresu su zaključili pobjedom protiv GOŠK-a (1:0, Pehar), ali u Mostaru se neće dugo zadržati, budući da će se već sutra vratiti na Kupres gdje će se zadržati do petka.
- Sve ide prema planu. Trenutačno smo na nekoj polovici priprema, tako da je logično da smo još uvijek daleko od razine na kojoj želimo biti, izjavio je Perić. Za razliku od prethodnih godina, čak i onih u kojima je u ovo vrijeme čekao europske ispite ili već bio usred istih, Zrinjski praktički već sada ima zaokružen igrački kadar, iako Perić tu priču još uvijek ne želi zaključivati.
- Prijelazni rok još dugo traje, tako da tu temu ne bih zatvarao, ali svejedno mogu reći da bih bio zadovoljan ako bi s ovim kadrom dočekali sezonu, dodao je Perić, čije riječi očito znače da je Zrinjski danas kvalitetniji nego na kraju prošle sezone.
- Definitivno smo kvalitetniji, a nadam se da će to potvrditi i rezultati kada krene borba za bodove.

U dosadašnjem dijelu prijelaznog roka Zrinjski je ostao bez Marka Popovića, Damira Džidića, Marija Lamešića i Phila Jacksona, dok su kadar osnažili povratnici Goran Marković i Ivan Ferenc te Vučina Šćepanović i Igor Aničić.
- Novi igrači su nam donijeli iskustvo i kvalitetu više, tako da smo u veznom redu i napadu sigurno kvalitetniji. Rupa na desnom boku nastalu odlaskom Popovića je popunjena angažiranjem Markovića, dok na još jednom stoperu ne želim inzistirati, bez obzira na odlazak Džidića. Tu smo sasvim dobro pokriveni, tako da ne vidim potrebu za angažiranjem novog igrača, još više jer smo zauzeli stav da nećemo dovoditi igrače samo radi pojačavanja konkurencije. Kako sam već i rekao, prijelazni rok još traje, ali u obzir dolaze samo provjereni igrači.
Protiv GOŠK-a su prvi put u dresu Zrinjskog zaigrali Šćepanović i Aničić.
- Aničić je s nama prekratko, ali mislim da smo u njima dobili profile igrače kakve smo tražili, zaključio je Perić.

Nova Uprava radi odlično

Prije desetak dana Zrinjski je dobio novo klupsko čelništvo na čelu s Marinom Raspudićem, a Perić kaže da je suradnja s ljudima iz redizajniranog rukovodstva kluba odlična.
- Ništa ne ide preko noći, ali rekao bih da nova Uprava radi odlično. Mislim da klub žele dignuti na svim razinama, jer treba znati da su prva momčad i rezultati iste samo jedan dio kluba. U svakom slučaju, suradnja s njima je onakva kakva treba biti, tako da tu nema nikakvih problema, izjavio je Perić.

Nekima ćemo predložiti posudbu

Dragan Perić je na Kupres poveo 24 igrača, u petak se Plemićima priključio i Igor Aničić, a u utorak će se u rad uključiti i Hrvoje Miličević. Toliki broj igrača Zrinjskom je nepotreban, tako da ne čudi što Perić kaže da će nekima biti predložene posudbe.
- Moramo donijeti odluke koje su najbolje, kako za klub, tako i za naše mlade igrače. Oni su sada u osjetljivoj fazi svojih karijera, a sjedenjem na klupi ne mogu napredovati. Oni moraju igrati i dokazati da imaju kvalitetu za Zrinjski, kazao je Perić.

Desetu godinu na Kupresu

Već desetu godinu u nizu Kupres je stalna ljetna baza Zrinjskog. Te 2003., kada su Mostarci prvi put odradili pripreme na Kupreškoj visoravni, Zrinjski je, zapravo, bio jedini klub koji je Kupres izabrao za mjesto ljetnih priprema, a nakon toga broj klubova iz godine u godinu je samo rastao.
- Uvjeti za rad ovdje su idealni, a takvo je i gostoprimstvo ljudi koji se trude da nam ništa ne nedostaje. Uostalom, zar bi se vraćali svake godine da nismo prezadovoljni, izjavio je Perić.

Samo pet provjera

U prvoj provjeri su slavili protiv Brotnja (4:0), u drugoj je kombinirani sastav bio bolji od Kupresa (2:1), a u trećoj su Mostarci bili bolji od GOŠK-a (1:0). Zanimljivo, druga polovica priprema donijet će samo dvije kontrolne utakmice - prva je na programu u subotu Pod Bijelim brijegom protiv Olimpica, a posljednja 29. srpnja na Koševu protiv Sarajeva.

Dnevni list