FOTO  HŠK Zrinjski-NK Čelik 1:1

Stadion HŠK Zrinjski, NK Čelik, Premijer liga BiH

Za HŠK Zrinjski nastupili su:

Dujković, Graovac, Miminović, Crnov, Pehar, Šćepanović, Blaić ,Stojkić, Nikolić, Katanec i Đurić.

Tirić, Radulović , Radeljić, Kordić, Galić, Stojanović i Sušić.

Za NK Čelik nastupili su:

Adiković, Kazazić, Dedić, Kojić, Popović, Bureković, Ribić, Pezer, Mišić ,Kavazović i Đelmić.

Hinović, Huseinspahić, Grahovac, Radulović ,Duvnjak, Osmanagić i Jaganjac.

Zrinjski je bio evidentno bolji, a Čelik se bazirao na obranu svojih vrata. Imali su nogometaši Zrinjskog nekoliko ozglednih prilika, prije svega preko Katenaca koji je pogodio vratnicu, zatim je pokušao Nikolić čiji udarac Adiković brani, dok šutevi Muminovića i Crnova idu pored vrata.

Zrinjski je početku utakmice ostao bez Šćepanovića koga su kola hitne pomoći odvela sa stadiona, a umjesto njega je ušao Radulović. Malo zatim Zrinjski ostaje sa 10 igrača jer Muminović dobija crveni karton, a sa 0:0 se ide na odmor.

U 58. min. Nikolić dovodi Plemiće u vodstvo od 1:0 za veliko slavlje na terenu i na tribinama. I nakon toga Zrinjski je bolji i konkretniji, dok gosti iako sa igračem viće nisu imali nekih prilika, i tako je bilo do samog kraja utakmice kada gosti sasvim slučajno dolaze do poravnjanja i nezasluženog boda, a strijelac je bio Popović.

Valja naglasiti da je utakmicu pokvario sudac Bjelica koji je često bespotrebno sjeckao igru, te šakom i kapom dijelio kartone igračima Zrinjskog. Ukoliko je dao crveni karton Muminoviću, to je morao uraditi i u par navrata igračima Čelika koji su pravili grupe prekršaje nad igračima Zrinjskog.

Hercegovina.info