HŠK Zrinjski: Nikada te mi ostaviti nećemo..

HŠK Zrinjski - NK Maribor , HŠK Zrinjski
Već sam smišljao naslove o velikoj, povijesnoj pobjedi HŠK Zrinjski, pobjedi koja bi možda omogućila (približila) prolaz u narednu fazu kvalifikacija za Ligu prvaka te na taj način lansirala naš klub u neke nove visine koje nam se sad možda čine nedokučivima. Pobjedi koja bi probudila Mostarce, govorilo bi se o invaziji u Maribor, o konačnom uzdignuću HŠK Zrinjski te cjelokupnog bh. nogometa. To se nije dogodilo..

Ovim porazom na svoje dolaze svi oni koji mrze ime HŠK Zrinjski i koji jedva čekaju posrnuće najtrofejnijeg bosanskohercegovačkog kluba te na kraju krajeva, jednog od rijetkih sportskih kolektiva koji je u zadnjih nekoliko godina ostvario dominaciju na domaćoj sceni. No, ono za čim navijači vape jesu europske utakmice koje nose posebnu draž. Naravno, teško je očekivati prolazak Legije ili Maribora otprije tri godine, ali ovo je jedna sasvim nova ekipa koja je definitivno prolazna. Ekipa koja je jučer poprilično s(p)retno odnijela pobjedu iz Mostara, ali to je sada manje važno.

Možda će se činiti kao klišej, ali odigrano je tek prvo poluvrijeme. Ove dvije momčadi kvalitetom ne odskaču jedna od druge. Zrinjski je većim dijelom utakmice dominirao. Što ne bismo mogli dati dva gola u Mariboru? Koncentracija, agresivnost, prava taktika i podrška s tribina su recept za pobjedu. Vremena i prostora za preokret zasigurno ima jer u 10 minuta se može puno stvari dogoditi, a kamoli u devedeset. 

Nogomet je za neke samo trivijalna igra, no svi znamo da to nije slučaj kada govorimo o Mostarcima. Razočaranost i tuga prevladavaju gradom zbog neuspjeha u prvoj utakmici, no mnogi ne odustaju od puta u Maribor. HŠK Zrinjski nikada ne bi bio to što jest da nije navijača. Poruke podrške ne izostaju ni ovog puta, kako iz Mostara tako i iz ostalih dijelova Bosne i Hercegovine te susjedne Hrvatske. Navijači vjeruju u preokret!

Put Maribora zasigurno će krenuti vojska navijača koja se nada da Zrinjski ima što za reći u ovom uzvratu. Vojska koja će možda za nekih desetak godina moći potvrditi stihove jedne čuvene pjesme Miroslava Škore: "..obećat' zato moraš starom svom, da ćeš ovo sve jednog dana ti svom sinu pričati..". Zajedno za povijest!

Na put će krenuti svi oni koji se nadaju da će  prisustvovati ispisivanju novih lijepih stranica u povijesti našeg kluba. Ima nas svakakvih. I optimista i pesimista. Ali, ne postoji niti jedan valjani razlog da se ne pruži podrška voljenom klubu. Valjda će se Mostarci još jednom probuditi i pokazati da iza imena Hrvatskog športskog kluba Zrinjski stoje ponosni ljudi kojima rezultat i nije presudan ukoliko na terenu igrači daju 120% svojih mogućnosti. Nada nam ostaje. Ne samo u bolji rezultat nego i u dobro izdanje na tribinama Ljudskog vrta te da ćemo se na kraju moći međusobno pogledati u oči i reći da smo dali sve od sebe. Kako na terenu, tako i na tribini.

SVI U MARIBOR!

 

HERCEGOVINA.INFO