HŠK Zrinjski: Nije nam bitno hoćemo li izbaciti Široki iz utrke, nama trebaju bodovi

Stadion HŠK Zrinjski, emocije, Stadion HŠK Zrinjski
...gdje je struka na raspolaganju imala skoro kompletan kadar. Skoro kompletan u prijevodu znači da će nedostajati par važnih imena, ali Mostarci nisu zabrinuti. Naprotiv.

Hercegovački derbiji gotovo u pravilu donose zanimljive, neizvjesne utakmice. Jednu takvu u taboru Zrinjskog očekuju i nadolazeće subote.

- Nadam se lijepom vremenu, velikoj posjeti i jednoj dobroj utakmici koja će do samog kraja biti neizvjesna, kao i većina naših međusobnih derbija, rekao nam je pomoćni trener Mario Ivanković, koji se s ostatkom ekspedicije Plemića iz Međugorja vratio jučer.

Nekompletan kadar donekle koči planove, ali to u Zrinjskom obično nije problem.

- Za Todorovića smo od ranije znali da neće biti u kadru. Kadušić nam se priključio, a i Stojkić bi se mogao naći u kadru. Ostali su svi zdravi i jedva čekaju utakmicu, dodao je Ivanković pa se osvrnuo na situaciju u protivničkom taboru.

- Mi imamo širi kadar, tako da nam izostanci ne bi trebali predstavljati veliki problem. Njima nedostaje Menalo, koji im je važan kao nam Todorović, ali opet vjerujem da će naći igrače koji će ga zamijeniti.

Situacija na tabeli je zanimljiva. Dva boda Zrinjski je lošiji od lidera Željezničara, Širokom ide sa plus šest. Tim s Pecare i dalje je u utrci za naslov.

- Još je dosta bodova u igri, a što se tiče Širokog i njihovih ambicija, nećemo se obazirati na to hoćemo li ih izbaciti iz utrke za naslov ili ne. Nama prije svega trebaju bodovi.

Sve kad se zbroji i oduzme, može djelovati kako trebamo očekivati oprez s obje strane, ali Ivanković je drukčijeg mišljenja.

- Ne vjerujem da će biti kalkulacija, ni njima, ni nama ne odgovara remi. Vjerujem da će se igrati za gol više, da ćemo vidjeti još jedan odličan hercegovački derbi.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]