HŠK Zrinjski: Nema ‘lako ćemo’, a i realizacija je zabrinjavajuća!

Zrinjski Čelik
Ishod: Zeničani su zabili dva komada na početku, ali su do kraja utakmice Pod Bijelim brijegom na svojoj koži osjetili što znači imati u rukama ‘najgori mogući rezultat'.

Veliki preokreti Zrinjskog protiv Širokog Brijega, iz travnja 2014 i ožujka 2016., nagnali su nas svojevremeno da citiramo srpskog trenera Milana Živadinovića koji je iznio teoriju o najgorem rezultatu, a prigoda se podsjetiti na slavne riječi ukazala se i nakon proteklog vikenda, kada su Plemići Pod Bijelim brijegom ponovno preokrenuli 0:2, s tom razlikom da su ovog puta rivalu mrežu napunili do kraja - Čelik je pao s 5:2.

- Pa sad, nije baš da je najgori, nekako, više volim da mi ekipa vodi 2:0, nego da gubi istim rezultatom, ali da je nezgodan, nezgodan je. Vodiš dva razlike, držiš sve konce u svojim rukama, tri boda su praktično već zabilježena, kad k..... Neki slobodnjak, korner ili daleko bačeni aut u 80-om minutu, gužva u petercu, lopta jedva prelazi gol liniju i eto sranja. Panika se polako uvlači u redove ekipe koja je do maloprije imala sigurno vodstvo, a protivnici osokoljeni ovim iznenadnim poklonom, kreću sa furioznim napadima i 2:0 se začas pretvori u 2:3, izjavio je svojevremeno Živadinović.

Razlika je, bitna, bila i u činjenici da su se onomad protiv Širokog preokreti zaista dogodili u samoj završnici. Čelik je svoje golove zabio do 4. minute (Mahmutović 1., Kouadio 4.), da bi do odlaska na odmor Zrinjski uzvratio s četiri komada (Katanec 6., Bilbija 14., Jović 19., Filpović, 31.). U 69. minuti posljednji čavao u lijes Zeničana zakucao je Ognjen Todorović...

‘Imali strpljenja'

Slušajući svog kolegu prije pet-šest dana, njegove najave o novom, ofenzivnom Čeliku, ja nimalo nisam sumnjao u to, ustvrdio je strateg Mostaraca Blaž Slišković nakon pobjede, a da pritom nije bio sarkastičan.

- Te riječi sam maksimalno ozbiljno shvatio i na to cijeli tjedan upozoravao svoje igrače. Čelik nije onaj Čelik otprije mjesec i pol dana kad su se još vezali i sastavljali, kad su se jedva skupljali za zapisnika. I eto, pored tih upozorenja, dogodi se onakav pad koncentracije. Kako ćemo? Lako ćemo! E ne može lako. Ipak, trznuli smo se na vrijeme, na vrijeme izjednačili i dali treći gol, dodao je Baka.

Bio je strateg Plemića u konačnici zadovoljan onime što su njegovi igrači pokazali - smatra da su iskazali karakter...

- Nismo srljali, odigravali smo akcije, imali strpljenja. I pored četiri gola, imali smo bar još toliko sjajnih šansi. Jedna sjajna, atraktivna utakmica, isplatilo se doći pod Bijeli Brijeg, zaista se imalo što vidjeti. Čelik je mlada ekipa, neiskusna, greške zadnje linije se kažnjavaju. Mi imamo dosta brze i kvalitetne igrače i kaznili smo sve njihove i najmanje greškice.

Pa ipak, pokazao je još jednom i to da mu je itekako stalo da Zrinjski nastavi uvjerljivo koračati pobjedničkom stazom, a to je sigurno motivirajuće za igrače - ‘petarda' protiv Čelika nije ga učinila do kraja zadovoljnim. Traži više!

- Meni ostaje raditi puno na realizaciji, jer ne realizirati onakve šanse, gdje loptu svi vide u mreži, zaista je zabrinjavajuće, poručio je.

Zrinjski će do druge prvenstvene pauze još gostovati u Gabeli, ugostiti Mladost te ukrstiti koplja sa Željezničarom na Grbavici, a nema sumnje da će četiri vezane pobjede (Krupa, Sloboda, Vitez, Čelik) pomoći da tim duelima pristupi hrabro.

Hafizović: Strahota, kao da smo se prepali vodstva

Kemal Hafizović zaista je najavljivao ofenzivni Čelik. I da, Zeničani su se u Mostaru zaista pokazali takvima..., s tom razlikom da su se zaboravili braniti, što je strateg Zeničana nakon teškog poraza i priznao.

"Zrinjski ima izvanredan tim, vrhunskog stručnjaka na klupi, sve je to meni bilo jasno i prije utakmice. Međutim imam ja u ekipi nekoliko finih ofenzivnih igrača, onako, kad se sve poklopi, znaju biti neugodni. I eto, posrećilo nam se, izvršili smo pritisak na zadnju liniju Zrinjskog i za pet minuta poveli 2:0", ustvrdio je Hafizović pa dodao: "Međutim, ovo što sam vidio od svoje obrane, nisam vidio u zadnjih 100 godina. Ovo je bila strahota! I pored Zrinjskog koji je fantastičan, oni su sami sebi dali tri komada, kao da su se prepali vodstva. Pa i da smo izgubili 3:2, bilo bi nam kao da smo pobijedili, međutim, doživjeli smo katastrofu. Zrinjski nas je razvalio u svim elementima igre, čestitam Baki, publici na vrhunskom i gospodskom dočeku."

Piše: Slaven Nikšić, [email protected]