HŠK Zrinjski: Najjači protivnici s razlogom na kraju

Time su Dragan Perić i njegovi igrači iza sebe ostavili i drugi dio priprema, jer ono što ih čeka do početka sezone i prvenstvene premijere u Trebinju možemo okarakterizirati kao završni. Taj posljednji dio otvorit će današnjom provjerom protiv Olimpica (18.30, Mostar), a iako se radi tek o četvrtom ogledu u pripremama (Brotnjo 4:0, Kupres 2:1, GOŠK 1:0), utakmica protiv sarajevskog premierligaša bit će ujedno i pretposljednja provjera u pripremama, jer će Plemići do gostovanja u Trebinju igrati još samo protiv Sarajeva (29.7.).

- Radi se o optimalnom broju utakmica prema našem planu i programu. Na startu priprema smo odigrali i jednu kvalitetnu trening utakmicu između sebe, nakon toga su slijedile dvije provjere protiv niželigaša Brotnja i Kupresa, zatim smo igrali protiv premierligaša GOŠK-a, dok smo dvije najjače provjere s razlogom ostavili za kraj, izjavio je trener Zrinjskog Dragan Perić.
U prethodnim provjerama stručni stožer je praktički koristio sve igrače koje je imao na raspolaganju, dok će danas protiv Olimpica u kombinacijama biti samo osamnaest igrača.

- Ne radi se o prvenstvenom ogledu, ali ulazimo u završni dio priprema i logično da u njemu sužavamo kadar. Kako sam već rekao, provjere protiv Olimpica i Sarajeva smo s razlogom ostavili za kraj, jer želimo da nam ti protivnici daju odgovore na čemu moramo raditi do početka sezone, odnosno koje nedostatke moramo ispraviti. Dosad smo odradili sve što je bilo planirano, srećom nije bilo ni puno problema s ozljedama, tako da sam s te strane zadovoljan, dodao je Perić.
Simpatizere Zrinjskog najviše zanima hoće li do početka sezone biti još promjena u momčadi, iako su iste moguće i nakon službenog početka sezone. Štoviše, Zrinjski je prošlog ljeta više igrača doveo nakon početka prvenstva (Žuržinov, Lamešić, Jackson, Žižović), nego tijekom službenog trajanja ljetnog prijelaznog roka (Marjanović, Bekić, Živko).
- O tome sam već govorio. Za dolazak kvalitetnog igrača uvijek smo otvoreni, a dok god traje prijelazni rok, mogući su i odlasci, zaključio je Perić.

Dva poraza od Olimpica

Olimpic je definitivno protivnik koji se može okarakterizirati kao pravi test vrijednosti za ovog ljeta redizajnirani Zrinjski. U prošloj sezoni Vukovi su završili za jednu poziciju bolje plasirani od mostarskog kluba, a zanimljivo da je Olimpic jedini klub koji je bio bolji od Zrinjskog u obje prvenstvene utakmice - Pod Bijelim brijegom je bilo 4:2, dok je na Otoci sarajevski klub slavio s uvjerljivih 3:0.

Čekaju se vijesti o Markiću

U svom drugom boravku na Kupresu Plemići su radili bez Tonija Markića, koji se priključio pripremama uglednog Wolfsburga. Njemački klub nije objavio nikakvu službenu informaciju o 21-godišnjem defanzivcu, iako su tamošnji mediji pisali da je Markić u redove Vukova stigao na probu, zbog čega ovog igrača još uvijek ne možemo karakterizirati "bivšim" igračem Zrinjskog.

Igra i Miličević

U današnjoj provjeri protiv Olimpica napokon bi trebao zaigrati i Hrvoje Miličević, koji je zbog nastupa na U19 Europskom prvenstvu u dresu Hrvatske propustio prva tri tjedna priprema, a samim tim i sve prethodne kontrolne utakmice.
- On se u utorak normalno uključio u trenažni proces. Istina, propustio je dosta treninga, ali obzirom da u tom razdoblju nije mirovao, jasno da nije u nikakvom posebnom zaostatku, izjavio je Perić.

Dnevni list