HŠK Zrinjski: Nagrađeni smo zbog veće želje

Zrinjski-Sloboda
Ako treba tražiti nešto pozitivno, onda je to činjenica da je zadnja linija još jednom položila ispit, budući da Zrinjski opet nije primio pogodak, niti u četvrtoj proljetnoj utakmici u kojoj su stoperski tandem činili Daniel Graovac i Anto Radeljić, a još pozitivnije od toga sigurno je karakter, jer je pobjeda upisana unatoč lošoj igri, ali i unatoč još jednom promašenom kaznenom udarcu, već četvrtom od posljednjih pet dosuđenih ove sezone.

Junak je bio Vučina Šćepanović, 32-godišnji veznjak koji je i u proljetnom dijelu prošle sezone imao važnu ulogu u borbi za naslov prvaka. Njegov pogodak bio je vrijedan ostanka ispred pratnje, ali i smanjivanja zaostatka za liderom na samo tri boda, što je i dalje minus koliki je Zrinjski imao uoči početka proljeća, ali ipak znatno manji od sedam bodova koliko je branitelj naslova zaostajao uoči gostovanja u Vitezu.

- Nismo bili na željenoj razini, ali kada uz to imate protivnika koji se isključivo brani, onda posao postaje još teži. Ipak, na kraju smo zasluženo pobijedili, ako ništa, onda zbog toga jer smo bili momčad koja je više željela pobjedu. Mislim da smo zbog toga i nagrađeni, izjavio je Šćeapnović.

Zadovoljstvo u svlačionici Zrinjskog bilo je još veće nakon što su čuli da je Široki Brijeg prosuo još dva boda.

- Remi Širokog Brijega mnoge je iznenadio, ali za mene to nije bilo veliko iznenađenje. Borac je već protiv Sarajeva na Koševu pokazao koliko može biti neugodan, tako da niti nama neće biti lako protiv njega, ali o tome ćemo razmišljati kada za to dođe vrijeme, dodao je veznjak Zrinjskog, koji dosta realno gleda na završnicu prvenstvene utrke.

- Ovo je najvažniji dio sezone, a tko bude manje griješio, prvi će proći kroz cilj. Od starta proljeća se potvrđuje kako nitko ne osvaja lako bodove, kao i da ne treba brzati sa zaključcima, nastavio je Šćepanović.

Zrinjski će prvenstvenu utrku nastaviti u subotu gostovanjem u Gradačcu, ali prije toga Plemiće već u srijedu čeka prva utakmica polufinala Kupa protiv Olimpica.

- U prethodne dvije sezone smo natjecanje u Kupu završavali u polufinalu i nadam se da je sada napokon došlo vrijeme za finale. Naravno, neće biti lako, Olimpic je svima neugodan protivnik, ali neugodni smo i mi, što najbolje potvrđuje naš niz bez poraza. Pokušat ćemo pobijediti već na Otoci, ali očekujem tvrdu utakmicu u kojoj nitko neće previše srljati, zaključio je Šćepanović.

Dnevni list