HŠK Zrinjski: Na Sarajevo s imperativom

HŠK Zrinjski, FK Velež, HŠK Zrinjski, FK Sarajevo

Borac je u Mostaru deklasiran - završilo je 4:0, a iako su iz Banje Luke stizale najave kako se "imaju pravo nadati čudu", već su sastavi potvrdili da su iz tabora vodećeg kluba prvenstva prijetili "praznim puškama". Dragan Jović je, naime, izveo rezervni sastav, a iako su pojedini banjolučki mediji objavili da je Branko Karačić krenuo s "ponajboljim", prava je istina da je i trener Plemića itekako kombinirao, budući da iz raznoraznih razloga nije koristio ili nije mogao koristiti Zorana Brkovića, Antu Radeljića, Tonija Pezu, Peru Stojkića, Hrvoja Barišića, Denija Simeunovića, Velibora Đurića, Ivana Crnova, Amera Bekića.

Bilo kako bilo, plasman u četvrtfinale Kupa je izboren, čime su Karačić i njegovi igrači ostvarili i drugi od tri zacrtana cilja u prvom dijelu sezone - prvi je bio preskočiti prvu europsku prepreku, dok je treći ipak najvažniji, odnosno prvi dio sezone završiti kao jedan od najozbiljnijih pretendenata za vrh. Uoči druge reprezentativne stanke činilo se da su Plemići na dobrom putu, budući da je Zrinjski nakon jedanaest kola bio na 21 bodu, tako da smo tada pisali o najboljem startu nakon šampionske sezone 2008./2009., no u posljednja četiri kola osvojeno je samo pet bodova - četiri su izgubljena u Mostaru (Olimpic 1:1, Velež 0:0), tako da se završnica jeseni ipak ne čeka u situaciji kakva je priželjkivana.

Istina, Zrinjski je nakon prvih petnaest kola na zadovoljavajućem trećem mjestu, ispred Mostaraca su samo Sarajevo i Borac, ali ono što ne zadovoljava je činjenica da je minus za liderom velikih sedam bodova. No, veći problem od toga je igra, koja u posljednjim utakmicama nije bila na željenoj razini, tako da je teško zaključiti što očekivati od Karačićeve momčadi u posljednja četiri kola jeseni. Raspored se čini idealan - Sarajevo i Zvijezda na domaćem terenu, Rudar i Travnik u gostima, ali samo pod pretpostavkom ako Zrinjski opet zaigra onako kako je igrao većim dijelom prvog dijela sezone...

Dnevni list