FOTO/VIDEO  HŠK Zrinjski: Na planeti malen, al u srcu najveći

široki-zrinjski

Povijest naroda se usko veže sa klubom. Kada je klub egzistirao narod je imao kakva takva prava, a kada je silom ugašen i narod je ostavo bez prava.

Ležao je tako klub u prašnjavoj ladici povijesti tijekom vladavine jednog totalitarnog sustava, da bi dolaskom demokracije uskrsnuo kao Feniks i za „relativno" kratko vrijeme postao najuspješniji klub na ovim prostorima.

Slavile su se titule, dočekivali su se nogometaši sa dalekih gostovanja, a navijači su uvijek bili uz svoj klub. HŠK Zrinjski je za navijače i prijatelje puno više od nogometnog kluba i on je postao stil života za sve one koji ga vole.

Godinama se HŠK Zrinjski skupa sa svojim vjernim navijačima bori protiv svih koji bi voljeli da ga nema. Takvih je puno na ovim prostorima, i raspolažu ogromnim resursima u specijalnom ratu protiv kluba koji je peterostruki državni prvak.

Zrinjski smeta mnogima. Ispočetka se težište mržnje prema Zrinjskom odnosilo na grb i predznak, a sada uz sve to smetanja su rezultati koje Zrinjski postiže dugi niz godina. Neki možda nisu ni svjesni, ali HŠK Zrinjski je istinski simbol Hrvata Mostara i cijele BiH.

HŠK Zrinjski je brand sa kojim se rađa i sa kojim se umire u gradu na Neretvi. Lako je biti Hrvatski klub u Hrvatskoj i igrati Hrvatsku ligu. Ovdje u BiH je to sasvim drugačije, ali se HŠK Zrinjski sa tom svojom misijom odlično nosi.

Uz sve titule koje su Plemići osvojili najveći udarac neprijateljima bilo je onih preko 20 000 navijača na utakmici kada se slavio posljednji naslov prvaka. O tome se ne može pričati, to je trebalo doživjeti i o tome će se još godinama pričati.

Upravo su navijači najveća snaga i orkanska bura u leđa svom voljenom klubu. Oni su tu i kada se slavi, ali i kada se tuguje. Za navijače Zrinjskog nema izgubljene utakmice ni kada njihov klub gubi 0:3 u 88. minuti susreta. Huk koji ledi krv u žilama sa stajanja je ono što nogometaše tjera da daju više od svojih trenutnih mogućnosti.
Neki kažu da je zbog sudačkih odluka u igrača proradio inat, ali istina je da da su igrači igrali za svoje navijače i sveti grb na dresu koji nose. Ljubav i emocije su nešto puno jače od bilo kakvog inata i nepravde, a Plemići su itekako na sebi osjetili sve nepravde ovoga svijeta.

Zrinjski je malen na tom svijetu punom nepravde, ali je najveći u srcima svojih navijača.

HERCEGOVINA.info