HŠK Zrinjski: Može li Musa zadržati svih 16 nogometaša

HŠK Zrinjski, FK Rudar, HŠK Zrinjski, pojačanja, prijelazni rok

Ipak, nije baš tako. Radovi na postavljanju umjetne trave na pomoćni teren privode se kraju, ali simpatizere Zrinjskog ipak više zanima igračka križaljka za proljetni dio sezone. Službeno su rubrike "došli" i "otišli" još uvijek prazne, ali to nikoga ne čudi kada se zna da pripreme za drugi dio sezone počinju tek oko 10. siječnja, nakon čega će Pod Bijelim brijegom imati još mjesec i pol dana za popunjavanje eventualnih rupa koje bi mogle nastati u predstojećem prijelaznom roku.

Dva su razloga zašto nepopunjavanje spomenutih rubrika nije iznenađenje. Prvi je što Slaven Musa nije nikoga otpisao, a drugi što Zrinjski, kao po nekom nepisanom pravilu, momčad uvijek slaže u hodu. Tako je prošle zime rupa na desnom boku popunjena tek 1. veljače dolaskom Marka Popovića, dok su se ljetos prvog dana priprema na treningu pojavili samo povratnik Toni Šunjić i Lazar Marjanović. Potraga za napadačem odužila se, pak, do sredine srpnja kada je dogovoren dolazak Amera Bekića, dok su se Igor Žuržinov, Mario Lamešić, Phil Jackson i Mladen Žižović Zrinjskom priključili izvan prijelaznog roka, odnosno nakon početka prvenstva.

Stav Slavena Muse je jasan - trener Plemića od klupskog rukovodstva traži zadržavanje svih ključnih igrača, a u tom slučaju ne bi inzistirao na pojačanjima, bez obzira što konkurenti mostarskog kluba u borbi za Europu nemaju namjeru "sjediti skrštenih ruku". Musa o imenima nije želio govoriti, ali minutaža ipak jasno otkriva koji su to "ključni igrači" čiji ostanak priželjkuje. To su vratari Igor Melher i Adnan Hadžić, braniči Marko Popović, Damir Džidić, Toni Šunjić, Pero Stojkić i Toni Markić, vezni igrači Hrvoje Miličević, Marin Aničić, Samir Duro, Lazar Marjanović, Pavle Sušić, Mladen Žižović, Igor Žuržinov i Mile Pehar te napadač Amer Bekić.

Ovih šesnaest igrača dalo je najveći doprinos u osvajanju 27 bodova i odlazak bilo kojeg od njih bio bi udar na ambicije Zrinjskog, što se ne može reći za Marija Lamešića, Vladu Zadru, Tomislava Živka i Phila Jacksona, koji su, minutaža to jasno potvrđuje, jesenas bili u drugom planu. Od 23 igrača koji su jesenas zaigrali jedan je već odavno bivši - Gruzijac Levan Kutalia, dok su preostala dvojica dojučerašnji juniori Ivan Drežnjak i Filip Arežina.

IDEALAN SCENARIJ
Zadržavanje svih šesnaest važnih igrača uz dovođenje dva-tri pojačanja koja bi Zrinjskom donijela kvalitetu više, prije svega u napadu, jer je mostarski klub jesenas najviše ovisio o golovima 19-godišnjeg Amera Bekića.

NAJGORI SCENARIJI
Odlazak četiri-pet važnih igrača čiji se odlazak ne bi kompenzirao dovođenjem pojačanja ili bi se "kompenzirao" dovođenjem igrača koji se na kraju ne bi pokazali adekvatnim zamjenama.

REALAN SCENARIJ
Odlazak dvojice-trojice igrača s većom minutažom iz prvog dijela sezone uz dovođenje isto toliko neafirmiranih pojačanja koji bi u dresu Zrinjskog pokušali dokazati da imaju mjesto u ambicioznom premierligašu.

dnevni list