HŠK Zrinjski: Mladi Plemići osvjetlali obraz i obranili čast svetog dresa koji nose

juniori, Zrinjski, HŠK Zrinjski, juniori, juniori HŠK Zrinjski, Zrinjski, Velež, Široki Brijeg

Jučer su juniori HŠK Zrinjski na travnjaku stadiona pod Bijelim brijegom ugostili vršnjake iz danskog FC Midtjylland u uzvratnoj utakmici UEFA Lige mladih. Prva utakmica odigrana u Danskoj završila je rezultatom 3:1 za domaćina. Mladi Plemići u prethodnom kolu izbacili su prvaka Mađarske i vjerovali su da mogu do još jednog podviga. Za one koji ne znaju danska momčad ima višestruko veći proračun od Zrinjskog i ta ista momčad je lani u okviru istog natjecanja svladala velikane poput Rome i Manchester Uniteda.

U takvom odnosu snaga mladi Plemići su istrčali na travnjak na kome su ove godine odigrali svega dvije utakmice riješeni da skupo prodaju svoju kožu. I igrali su mladi Plemići jučer do zadnje kapi znoji, a u toj borbi ostali su s igračem manje koji je po nama ipak prestrogo dosuđen. Česti pritisci gostujućih igrača i jauci nakon nekih i bezazlenih startova uticati su na suca da olako daje kartone igračima Zrinjskog.

I nakon što su ostali s igračem manje mladi Plemići se nisu predali i iz brzine 100 na sat ubacili su u brzinu više. U takvoj igri imali su nogometaši HŠK Zrinjski dvije i više nego odlične prigode i samo je sreća spasila goste od poraza. Ostaje žal nakon svega što Zrinjski nije mogao računati na neke igrače koji su trenutno na posudbi, a da su oni bili na raspolaganju treneru Cvitanoviću drugačije bi se priče pričale, i u Danskoj i jučer u Mostaru. Na kraju ovi nastupi mladih Plemića u Ligi mladih trebali bi biti putokaz i onim starijim kolegama. Ono što navijači traže od nogometaša Zrinjskog jučer su im priuštili juniori najtrofejnijeg kluba u BiH. Mladi Plemići su osvjetlali obraz i obranili čast svetog dresa koji nose i iskreno se nadamo da će neki od njih sutra obući i dres prve momčadi.