HŠK Zrinjski: Treba nam sastav koji može stići prednost Širaka

HŠK Zrinjski, trening, Vinko Marinović, HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, fc shirak, Vinko Marinović

Jasno, ishod duela sa Širakom ovisit će uvelike o predstavi Armenaca, no dojma smo da će najviše biti do Plemića. Šef struke Vinko Marinović je optimističan. A morao bi i biti, piše dnevni list.

Dojmovi ružnog poraza u Gjumriju donekle su slegli, no neizvjesnost po pitanju mogućeg nastavka europske kampanje i dalje je itekako osjetna u Mostaru. Zrinjski je iz Armenije dva gola zaostatka, što će reći da će mu u uzvratu Pod Bijelim brijegom trebati savršena utakmica za prolaz dalje i dvije utakmice s finskom Vaasom ili švedskim AIK-om (njihova prva utakmica 2:2). A trebat će Marinoviću i jači kadar, što je želja koja će mu se vrlo vjerojatno i uslišati. U nedjelju je protiv GOŠK-a provjerio stanje oporavljenih Aleksandra Radulovića i Gorana Zakarića te posljednje pristiglog pojačanja, Jasmina Mešanovića, a zadovoljan je trebao biti. Posebno Mešanovićem. U svojoj prvoj, doduše neslužbenoj utakmici u dresu Plemića bivši napadač Osijeka zabio je dva komada, a na listu strijelca pridodao se i Krešimir Kordić, kao i dva juniora - Emanuel Vlahić - Puljić i Luka Ćorić.

- Bio nam je cilj dati priliku nogometašima koji dosad nisu igrali. Bilo je važno da Jasmin Mešanović, koji nam se nedavno priključio, ima utakmicu u nogama, kao i Goran Zakarić i Aleksandar Radulović koji također nisu putovali u Armeniju, rekao je Marinović nakon uvjerljivog trijumfa nad Gabeljanima (5:1).

- Bilo je tu igrača koji dosad nisu bili u našem prvom planu i za njih je ova utakmica dobro došla. Mislim da su i dosta uspješno iskoristili priliku. Nemamo puno vremena, a moramo omogućiti i rezervama da igraju utakmice, da ih koliko - toliko držimo u formi i mislim da je ovoga puta to bilo dosta dobro, dodao je strateg Mostaraca.
Jasno, puno je zanimljivije bilo čuti što misli o nadolazećem uzvratu s Armencima...

- Za uzvrat sa Širakom spremamo se normalno, kao i obično. Moramo vidjeti kako najbolje sastaviti ekipu s obzirom da imamo zaostatak od dva gola. Neće biti lako, ali gajim optimizam i mislim da mi to možemo stići, rekao je, očito u nadi da je lošije od onoga Gjumriju ne može.

Ponovno je, kao i nakon prve utakmice sa Širakom, istaknuo jedan od najznačajnijih razloga poraza.
- Ono na što posebno moramo obratiti pozornost je da one greške koje smo pravili u gostima ne smijemo ponoviti u drugoj utakmici, a mislim da ova ekipa to može, poručio je.