HŠK Zrinjski: Maksimalan oprez na utakmici protiv Sarajeva

sliskovic
Trener aktuelnog prvaka BiH mostarskog Zrinjskog legendarni Blaž Baka Slišković danas je na konferenciji za tisak  bez dlake na jeziku iznio mnogo na račun sudaca, kao i tv ekipa koje rade prijenose utakmica.

Prvo se osvrnuo na sutrašnji meč sa ekipom Sarajeva u Mostaru.

"Treba biti maksimalno ozbiljan jer samo pobjedom možemo se nadati nečemu većem. Sarajevo ima brzu kontru i transformaciju nakon osvojene lopte, treba posebnu pozornost na to obratiti". kazao je Baka.

Dodao je kako su nakon meča sa Željom imali mnogo problema u ekipi.

"Imali smo ozbiljnih problema s moralom ekipe nakon poraza protiv ekipe Željezničara, ali su igrači u tijeku tjedna radili jako dobro i možemo očekivati maksimum napora da ostvarimo pobjedu".

Blaž Slišković poznat je kao trener koji nema dlake na jeziku. Da je to istinita konstatacija danas semo se ponovo uvjerili.

"Ako izgubimo titulu to neće biti zbog poraza u prošlom kolu nego utakmica u Mostaru kada nismo nagrađeni za zaslužene bodove", aludirao je Baka na suđenje Ognjena Valjića koji je oštetio Plemiće u tom meču.

Otkrio je i razloge svog nedolaska na na konferenciju za medije poslije utakmice na Grbavici. "Ti detalji govore da i televizija, a i cijela sarajevska javnost slavi titulu. To je mašina i kad proradi takav stroj onda je teško, kao da poredite jedan bager i kosilicu u ovom trenutku. Teško je vjerovati da će Željezničar propustiti priliku koja mu se nudi, ali ne sumnjam da će Krupa odigrati maksimalno ozbiljno i pošteno", jasan je bio legendarni Baka.

BHfudbal.ba