HŠK Zrinjski: Liga prvaka usred moga grada

HŠK Zrinjski, NK Maribor, Liga prvaka, Stadion HŠK Zrinjski, NK Maribor, ulaznice, Stadion HŠK Zrinjski, Liga prvaka, Legia Varšava, HŠK Zrinjski, HŠK Zrinjski, legia, Legia Varšava, Stadion HŠK Zrinjski, NK Maribor, Stadion HŠK Zrinjski, NK Maribor, HŠK Zrinjski - NK Maribor

HŠK Zrinjski će na svom stadionu dočekati prvaka Poljske Legiju iz Varšave, a ljubitelji nogometa u Hercegovini, ali i puno šire imat će prigodu pogledati klub koji je redovit sudionik europskih natjecanja.

Poljska je sasvim sigurno nogometna nacija, a da se tamo igra dobar nogomet dokaz je i plasman njihove reprezentacije u ¼ finale eura u Francuskoj. Sukladno tome poljaci su u transu, a njihov prvak Legija je klub koji treba respektirati. Respekt da, ali predaja ne. Lopta je okrugla i igra se 11. protiv 11., a nogomet je igra u kojoj uvijek ne pobjeđuju favoriti.

HŠK Zrinjski je po titulama najuspješniji klub u BiH. HŠK Zrinsjki ima momčad koja može pobijediti svakoga na svom terenu i HŠK Zrinjski ima svoje vjerne Ultrase koji će biti uz klub u obe utakmice pretkola Lige prvaka.

Navijači očekuju da njihovi ljubimci ostave srce na terenu i ukoliko tako zaista bude dobar i povoljan rezultat neće izostati. Legia jeste veliki favorit na papiru, ali ove utakmice se ne igraju na papiru nego na travnjaku.

Utakmica protiv Legije je cijela protekla sezona u kojoj su Plemići osvojili titulu. Vratimo se unatrag što smo sve preživjeli da bi bili prvaci, i time stekli pravo nastupa u pretkolu Lige prvaka. Sjetimo se pobjede na Koševu protiv Sarajeva, invazije Ultrasa na Grbavicu, velikog slavlja u utakmici desetljeća na Širokom Brijegu, proslave u Doboj Kaknju i proloma oblaka na dodjeli pokala protiv Slobode.

Sve to nabrojano, uz ostale utakmce ugrađeno je u titulu prvaka koja nam je omogućila da 12.07. ugostimo prvaka Poljske.

Ultrasi će taj dan biti uz svoj Zrinjski, kao što su bili svuda gdje su Plemići igrali svih ovih godina. Njihova potpora nije nikada, niti će ikada biti upitna. Na toj utakmici će biti i onih standardnih 1500-200 navijača sa zapadne tribine koji gledaju svoj Zrinjski bez obzira na ime protivnika i vremenske uvjete.

Naravno da je Liga prvaka događaj na kome vrijedi biti viđen, pa će ovaj puta i mnogi ostali put stadiona pod Bijelim Brijegom. Za njih se iskreno nadamo da će imati isti tretman kao i ostali navijači, te da loža neće biti puna nepoznatih osoba u novim dresovima Zrinsjkog sa akreditacijama oko vrata.

Odbrojavanje može početi. 12.07. Mostar će biti na nogometnoj karti Lige prvaka i zapitajmo se svi što možemo učiniti da europska nogometna bajka u našem gradu traje puno duže od tog datuma.

HERCEGOVINA.info