HŠK Zrinjski: Kvalitetniji smo od Shirika, ali moramo biti oprezni

HŠK Zrinjski, trening, Vinko Marinović, HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, fc shirak, Vinko Marinović

Koliko ste zadovoljni sa ekipom?

Imamo još jedan trening da još vidimo neke stvari, to jest da vidimo s kojom ćemo ekipom raditi taktičke stvari kao što su prekidi, te faze obrane i napada. S obzirom na protivnika koga imamo pred sobom, moramo se još taktički pripremiti za njih.

Da li ste danas malo bolje upoznati s protivnikom koji Zrinjski očekuje u četvrtak?

Pa jesmo, pregledali smo neke njihove utakmice. Znamo da nas čeka protivnik koji zna da igra, pogotovo su dobri u igri prema naprijed gdje imaju dva izuzetno brza špica iz Obale bjelokosti, a također po stranama imaju dva nogometaša koji su dosta kvalitetni. Ono što smo vidjeli jeste da dobro igraju u toj fazi napada, ali i da ostavljaju dosta prostora u obrani što bi trebali iskoristiti u tranciziji prema osvojenoj lopti. Imaju i nekih tehničkih problema, ali vidjet ćemo kako će se oni postaviti, pa ćemo se i mi pripremiti za sve to što nas očekuje.

Prateći kladionice rekli bi da pomalo neočekivano daju prednost Shiriku?

Naš najveći protivnik je dugi put koji će trajati preko 20. sati. Mi imamo protivnika ako mu ne pristipimo maksimalno isciplinirano i odgovorno možemo imati problema. To su stvari koje mi moramo ispoštovati, moramo pobijediti umor i ja se ipak nadam da možemo ostvariti povoljan rezultat. Mislim da smo mi bez obzira na sve kvalitetniji, ali opet ističem moramo biti maksimalno oprezni, jer ipak se radi o ekipi koja zna da igra, i koja zna da daje golove.

Uzvrat se ipak igra ovdje u Mostaru pred domaćom publikom?

Naravno uzvrat je na našem terenu, ali mi moramo tamo napraviti povoljan rezultat kako bi nam ovdje pred našom publikom bilo što lakše.

Nevezano za ovu utakmicu na današnjem treningu vidimo Mešanovića, ali i Čevanovića?

Mešanović je tu, on je potpisao ugovor sa Zrinjskim, njemu treba neko vrijeme da ga pripremimo i da ga spremimo za naredne utakmice. Što se tiče Čevanovića moramo vidjeti u kakvom je stanju i tek onda ćemo odlučiti da li možemo računati na njega.

Plemići u Armeniju putuju sutra ujutru preko Sarajeva, Istambula i Tbilisija. S momčadi u Armeniju neće putovati Radulović i Zakarić.

HERCEGOVINA.info