HŠK Zrinjski: Juniori primjer kako se bori za sveti dres

Juniori HŠK Zrinjski-Željezničar

Do sada su juniori Zrinjskog napravili pravo čudo i za koplje su ispred omladinskih pogona klubova koji imaju mnogostruko veći proračun od njih, i to je samo jedan dokaz u nizu da na terenu igraju samo srce, znanje i ljubav prema svetom dresu.

Mladi Plemići imaju znanje koje su stekli u Omladinskoj školi, a srca im ne manjka. Dokazali su mladi Plemići puno puta ove sezone kako se bori za sveti dres s lentom, i već sada im se može i mora odati priznanje za sve što su postigli. Slično stanje je i sa kadetima koji su u odličnoj formi i koji su ostvarili veliki niz bez poraza.

Sve je to odlično funkcioniralo do ove srijede kada su mladi Plemići igrali svoje utakmice protiv Sarajeva. Iste utakmice trebale su biti odigrane u travnju, ali su na zamolbu Sarajeva odgođene. Termin tih utakmica bio je 25. svibanj, a onda u klub iznenada dolazi dopis u kome se kaže da je termin 18. svibanj. Molbe da se utakmice igraju u terminu koji je bio prethodno dogovoren nisu urodile plodom, I morali su mladi Plemići put glavnog grada BiH.

Kadeti desetkovani izostancima otišli su u Sarajevo sa samo 7 igrača, te naravno izgubili utakmicu nakon samo nekoliko minuta igre. To nije sporno jer su kadeti Sarajeva dokazali das u najbolji I već sada su zasluženo osvojili prvenstvo.

Juniorima Zrinjskog su nedostajali važni igrači koji su odrađivali kazne zbog kartona, i izgubili su utakmicu od svojih vršnjaka iz Sarajeva. Ovo je izuzetno važno jer upravo se Zrinjski i Sarajevo, skupa sa Slobodom bore za naslov, te su mladi Plemići itekako hendikepirani ovim novim nametnutim terminom.

Kao što smo već rekli na počeku pred trenerom Gagrom i njegovim nogometašima još su tri utakmice. Oni su zlatni dečki Zrinjskog I ne trebaju ništa nego samo malo više potopre u nastojanjima da se okite titulom. Za sve ostalo oni će se pobrinuti na travnjaku, a na tom putu kao i do sada uz njih će biti naš portal.

HERCEGOVINA.info