HŠK Zrinjski: Juniori ponos višestrukog prvaka države

Zrinjski-Široki
Do kraja prvenstva ostala su još samo dva kola, a mladi Plemići već u subotu na svom terenu mogu osigurati novi naslov. S obzirom na sve viđeno u ovoj sezoni mladi Plemići su apsolutno zaslužili titulu jer su cijelu sezonu igrali dobro i bili bolji od konkurenata.

Ova generacija mladih Plemića koju sjajno vodi Nenad Gagro trebala bi biti dobra baza za seniorsku momčad HŠK Zrinjski jer tu ima dosta kvalitete za Premijer ligu, Dosadašnja praksa pokazala je da je veoma mali broj igrača koji su izašli iz juniorske selekcije dočekao šansu da zaigra za prvi tim. Među navijačima vlada mišljenje da među mladim igračima ima kapaciteta za prvi tim, a kada se sve sabere i oduzme jasno je da je puno igrača koji nisu opravdali očekivanja dovedeno, a s druge strane ti mladi igrači su na kapaljku dobivali prigode da se dokažu.

Današnji sastav juniora Zrinjskog specifičan je zato što je trener Gagro u momčad sjajno ukombinirao igrače iz kadetske momčadi i to se pokazalo kao dobitna kombinacija. Neću ništa slagati ako kažem da konkurenti mladih Plemića imaju puno bolje uvjete za rad i treniranje. Dakle, konkurenti imaju trening kampove i veće proračune, a mladi Plemići imaju srce Plemićko koje ih nosi do novog naslova.

Da drugi klubovi imaju ovako sjajnu generaciju juniora njihovi igrači i treneri ispadali bi iz pašteta, a mladi Plemići su uglavnom prepušteni samo sebi, svojim obiteljima i ljudima koji vode omladinsku školu. Na koncu možda je i bolje tako, jer ovim momcima i njihovim trenerima sada ne trebaju licemjeri koji će ih tapšati po leđima zbog ogromnog uspjeha, a koji do jučer nisu pokazivali nikakav interes za omladinski pogon Zrinjskog.

Mi ovim putem nećemo nikoga pozivati da dođe na utakmicu. Pozivnica nije potrebna, pogotovo ne sada ova jednokratna jer mladi Plemići su igrali konstantno dobro cijelu sezonu i zaslužili su veću pozornost puno ranije od ove završnice.

Bilo kako bilo ovi mladi Plemići još jednom pišu najljepše stranice u povijesti kluba i oni su ponos HŠK Zrinjski