HŠK Zrinjski: Još 10. pripremnih utakmica do početka prvenstva

HŠK Zrinjski, FK Željezničar, HŠK Zrinjski, pripreme, utakmice
Naime, ljubuški Bigeste (6:1) to nije bio, što se ne može konstatirati za Osijek (3:5) i Željezničar (0:1). Ipak, ljetni porazi, pogotovo oni u nizu od Šibenika (0:3), Branitelja (0:3) i Leotara (0:3), bili su puno veći razlog za zabrinutost od ovih protiv Osijeka i Željezničara, iako su se i oni iz srpnja kasnije pokazali kao - "lažna uzbuna".
- Uvijek je ljepše kada se pobjeđuje, tako da smo i protiv Željezničara tražili pozitivan rezultat, ali daleko od toga da sam zbog poraza nešto posebno nezadovoljan, izjavio je trener Zrinjskog Slaven Musa. - Protiv vodećeg kluba Premier lige smo odigrali ravnopravnu utakmicu, a mene najviše zadovoljava što sam vidio da imamo puno prostora za napredak, pogotovo u igri prema naprijed. Sve u svemu, znamo na čemu moramo raditi i zbog toga je provjera protiv Željezničara poslužila svrsi, dodao je Musa.
Sastav? Kako je Musa i najavio, Adnan Hadžić je branio svih devedeset minuta (Melher branio protiv Osijeka), dok je ostalo praktički bilo isto kao i protiv Osijeka, što je najbolja potvrda da se sastav, bez obzira što Musa voli rotirati, polako već nazire. Jedina razlika bila je u tome što je u napadu umjesto Mile Pehara počeo Amer Bekić, što znači da je treću utakmicu u nizu krenuo Filip Arežina, 19-godišnji veznjak koji je u prvom dijelu sezone bio u drugom planu. Naime, minutažu je skupljao samo u završnicama četiri utakmice, tako da je ovo velika promjena za njega.
- Već sam rekao da bi Arežina u drugom dijelu sezone trebao imati važniju ulogu. Jasno, to ne znači da će biti starter od prvog kola, ali od njega najviše ovisi za koliku će se minutažu izboriti. U ovom trenutku sigurno nije spreman protiv klubova kao što su Osijek i Željezničar svih devedeset minuta igrati u istom ritmu, ali priliku će dobivati i u sljedećim utakmicama. Na njemu je dokazati da se na njega može najozbiljnije računati, zaključio je Musa.

Muminović nespreman

Konkurenciju u ove zime oslabljenom veznom redu Zrinjski je pojačao dovođenjem 28-godišnjeg Milana Muminovića, provjerenog premierligaškog igrača (Slavija, Sarajevo, Borac) koji je protiv Željezničara dobio 45 minuta.
- Radi se o igraču čije su mi kvalitete poznate i koji bi nam trebao biti od koristi, ali koji je trenutačno u zaostatku za ostalim igračima, tako da smo možda pogriješili što smo mu već protiv Željezničara dali 45 minuta. Ipak, ispred nas je još više od mjesec dana priprema, tako da će se Muminović sigurno dignuti, izjavio je Musa.

Nećemo požurivati Ivešića

Kristijan Ivešić još uvijek nije zaigrao u pripremnim utakmicama, iako su detaljne pretrage otkrile da njegova ozljeda gležnja nije ozbiljnija.
- Njegov povratak sigurno nećemo požurivati, ali nadamo se da bi ipak mogao zaigrati na turniru u Čitluku predstojećeg vikenda. Pretrage su otkrile da ništa nije slomljeno, a to je najvažnije, izjavio je Musa.

Još deset utakmica!

Rekordnih trinaest utakmica odigrat će Zrinjski u ovim pripremama, samo dvije manje nego što ga čeka u proljetnom dijelu sezone. Iza Plemića su već ogledi protiv Bigestea (6:1), Osijeka (3:5) i Željezničara (0:1), a seriju kontrolnih utakmica nastavljaju 4. i 5. veljače na turniru u Čitluku, gdje će igrati protiv Brotnja i GOŠK-a ili Zagreba. Od 9. do 12. veljače Mostarce na turniru u Umagu i Novigradu čeka nastup na "Istria Winter Cupu", gdje će osim Zrinjskog nastupiti još mađarski Kecskemeti TE, slovenski klubovi Domžale i Koper, Žalgiris iz Litve te Istra 1961, a na kojem Zrinjski čekaju tri ogleda.. Nakon povratka iz Istre dogovoreno je još pet utakmica, a protivnici će biti Iskra (15.2.), Kozara (18.2.), Branitelj (21.2.), Sarajevo (23.2.) i Široki Brijeg (26.2.).

Dnevni list