HŠK Zrinjski: Jasno da nam je cilj proći prvo pretkolo

Stadion HŠK Zrinjski, Vinko Marinović, fc shirak

Prošle sezone u Zrinjskom su priželjkivali Maribor i dobili ga. Ta europska priča potrajala je kratko, samo te dvije utakmice sa Slovencima. Ovog puta želje Plemića nisu uslišane, pa će sujevjerni pomisliti - neka, možda je to i dobar znak. Znajući da je nagradni fond UEFA-e ove sezone "podebljan", u Zrinjskom se ne žele baviti vračanjem - sve će učiniti da na 200.000 eura za nastup u 1. pretkolu nadodaju još 210.000 koliko donosi plasman u 2. pretkolo Europske lige.

- Jasno da nam je cilj proći prvo pretkolo, vjerujem da smo sposobni za to, rekao nam je Marinović uoči današnjeg puta.
Njegov ga trenerski debi u Europi posebno ne brine...
- Da, jeste ovo moj debi u Europi, ali doživljavam je kao i svaku drugu utakmicu. Ne razmišljam previše o tomu.

Širak je cijelo vrijeme doživljavan kao nepoznanica..., iz jednostavnog razloga što to jeste. I baš zbog toga u Zrinjskom se, barem dok ne opipaju bilo protivnika, ne žele previše busati u prsa.
- U Europi u ovoj fazi natjecanja teško da ima izrazitih favorita. Vidjet ćemo koliko su dobri, nakon prve utakmice imat ćemo jasniju sliku. Ponavljam, mi bez obzira na sve vjerujemo u uspjeh.
Ono što u taboru Plemića dobro znaju, odgovor je na pitanje koliko su oni dobri, kakvi su u odnosu na prošlu sezonu? Marinović žali zbog izostanka ozlijeđenih Aleksandra Radulovića i Gorana Zakarića te neprijavljenog Jasmina Mešanovića, ali...

- Bili bi puno jači s njima, ali što je tu je. Ne možemo iz svoje kože. Priliku će dobiti ostali. Što se sastava tiče, imam dilemu za možda jednu ili dvije pozicije..., s tim da detalje ne bih otkrivao. Zadržao bih to za nas.
Specifični uvjeti u Armeniji ne brinu ga posebno, no itekako ih je svjestan. Posebno onih 1.500 metara nadmorske visine...

- Zbog tog će detalja domaćin sigurno biti u određenoj prednosti, ono su na to naviknuli. Isto tako znamo da će biti dosta toplo s obzirom na nadmorsku visinu. Ali tako je kako je. Trka će biti važan detalj i sigurno je da bi bilo bolje da smo imali više vremena pripremiti se, ali teško da ijedan trener u ovom trenutku može reći da ima maksimalno spremnu ekipu.
Sve što znamo do sada, uključujući u to dojam prijateljskog remija protiv Željezničara, ne navodi nas na put neke konkretne procjene situacije - teško je procijeniti kako će se duel u Gjumriju razvijati. Ipak, donekle je za očekivati da će Zrinjski pokušati slomiti rivala što prije, ali da će jednim okom morati dobro pripaziti na izvjesnog Bjelokošćanina u napadu, Jean-Jacquesa Bougouhija...

- On i drugi napadač, sunarodnjak mu (Drissa Diarrassouba, op. a.), jesu opasnost, ali imaju oni i par kvalitetnih veznjaka na koje treba obratiti pozornost. Moramo biti kompaktni, vrlo disciplinirani otraga, upozorio je strateg Plemića.

On i ostatak ekspedicije Plemića po već ranije utvrđenom planu u Gjumri bi trebali doputovati u 21 sat po našem vremenu..., a Armenci su dva sata ispred nas.

Dnevni list