HŠK Zrinjski: Izgubljena je bitka, nikako ne i rat

Zrinjski-Željo

Plemići su taj prvi dio završili na trećem mjestu, iza Širokog Brijega i Slobode. Uoči jučerašnje utakmice upravo protiv Slobode na Tušnju iz tabora Zrinjskog najavljivala se pobjeda i osvajanje jesenje titule, ali najave su jedno, a realnost nešto sasvim drugo. Sloboda je jučer sasvim zasluženo slavila pobjedu jer su znali iskoristiti sve slabosti i mane Zrinjskog koji je jučer izgledao potpuno bezidejno. Momčad koja se bori za naslova mora pružiti puno više od onoga što je Zrinjski pružio jučer na Tušnju. Za tu borbu u nastavku natjecanja Zrinjski će trebati promjene u igračkom kadru jer je evidentno da nešto škripi u sastavu Vinka Marinovića, i to ponajprije u veznom redu.

Koliko jednoj momčadi znači iskusan i dobar vezni igrač primjer je Zajko Zeba koji svojim maestralnim potezom praktički riješio pitanje pobjednika jučerašnjeg susreta. Jučer je Zrinjski izgubio bitku, nikako ne i rat jer još je 15 utakmica pred nama.

Zrinjski je veliki klub koji mora osvajati titule, ali te titule žele i suparnici, tako da je neralno očekivati da će se nešto osvojiti samo od sebe. Zrinjski raspolaže sa dobrim igračkim kadrom koji je u stanju osvojiti titulu, ali se ona može osvojiti samo uz ozbiljan i maksimalan pristup u svakoj utakmici. Uprava Zrinjskog radi odličan posao na svakom planu, Plemići su jedan od najbolje organiziranih klubova u BiH, i nema nikakvih prepreka na putu prema Europi ili naslovu prvaka.

Ultrasi snaga Zrinjskog

Najveća snaga Zrinjskog su Ultrasi. Oni su na svakoj utakmici uz svoj klub, i upravo oni su dodatan motiv igračima da daju svoj maksimum za dres koji nose. Ultrasi su u par utakmica i odveli Zrinjski do pobjede i treba im čestitati na tome kako vole i bodre klub. I na jučerašnjoj utakmicu Plemići su imali veliku podršku Ultrasa, ali nažalost nogometaši im se nisu odužili dobrom igrom.

Juniori jesenji prvaci

U sjeni svega prošla je vijest da su juniori HŠK Zrinjski jesenji prvaci BiH. Ova sjajna generacija mladih nogometaša predvođenih trenerom Gagrom zaslužuje puno veću pozornost od ove koje ima, i to ponajprije od struke koja treba ponekad baciti oko na ove mlade nogometaše koji u budućnosti moraju dobiti prigodu igrati za klub za koga žive i koga jedino vole.

HERCEGOVINA.info