HŠK Zrinjski: Izgubljena bitka ne znači izgubljeni rat

HŠK Zrinjski, NK Vitez, HŠK Zrinjski, KUP BIH, NK Široki Brijeg, HŠK Zrinjski, Fk Mladost Velika Obarska, KUP BIH, HŠK Zrinjski, Premijer liga BiH, KUP BIH
Ako uzmemo u obzir neifikasnost i pojedinačne pogreške, Plemići su na Grbavici dosta dobro izgledali na terenu. Zrinjski je imao više loptu u svom posjedu, kao i odlične prigode koje nažalost nisu realizirane, a Željezničar je praktički iz dvije ozbiljnije situacije postigao dva pogotka.

Sve ovo mala je utjeha navijačima, jer rezultat se piše, a igra i odnos snaga na terenu su već danas zaboravljeni. Poslije ove utakmice razlika između Željezničara i Zrinjskog iznosi pet bodova, ali to nipošto ne znači da je borba za naslov prvaka gotova.

Zrinjski ima daleko najpovoljniji raspored od svih konkurenata za plasman u Europu, i jedan kiks nekog od direktnih protivnika može drastično promijenuti stanje na ljestvici. Pred nogometašima Zrinjskog su dvije domaće utakmice, i nakon njih bit će puno toga jasnije, bar što se tiče borbe za sami vrh.

Prije toga svega treba odraditi i prvu utakmicu ¼ finala Kupa BiH protiv Mladosti. Iako se pri ždrijebanju učinilo da je Mladost najlakši protivnik, nogometaši iz Velike Obarske su pokazali da to nije baš tako. Naime, u prva dva kola nastavka natjecanja u Premijer ligi BiH Mladost je na gostovanjima kod Borca i kod Veleža pokazala da je riječ o izuzeno dobroj momčadi koja je u stanju iznenaditi svakoga, pa je itekako potreban oprez. Zrinjski je kvalitetnija momčad od Mladosti, a pošto se uzvrat igra u Mostaru Plemići su puno bliži plasmanu u polufinale Kupa BiH.

Izgubljena je jedna bitka, ne i rat, a nogometaši Zrinjskog su još uvijek čvrsto u sedlu na putu ka ostvarenju zacrtanih ambicija.

HERCEGOVINA.info