HŠK Zrinjski: Imamo snage, volje i želje da obranimo naslov prvaka

zrinjski sloga
Aktualni prvak BiH, ekipa Zrinjskog nije doživjela puno promjena u prijelaznom roku.

Od standardnih igrača klub su napustili Matija Katanec i Marijan Ćavar, dok su najzvučnija pojačanja mostarskog kluba Srđan Stanić, Šime Gržan, Marko Bencun i vratar Antonio Soldo.

Trener Blaž Slišković smatra kako su njegovi nogometaši dobro radili u pripremnom razdoblju, ali da su jedino mjerilo za ocjenu priprema rezultati na terenu.

"Svjesni smo koliko nam znače četiri utakmice do doigravanja. Gledajući raspored konkurenata mislim da smo u nešto povoljnijem položaju u odnosu na njih. To trebamo iskoristiti, iako neće biti lako, jer imamo dva neugodna gostovanja u Kaknju i Banja Luci, a domaćini smo Željezničaru, i ne treba podcijeniti Gošk koji će doći u Mostar pokušati napraviti iznenađenje. U pripremnom razdoblju, više smo bili fokusirani na to da što bolje fizički odradimo ovaj dio priprema, da je svaki pojedinac u stanju izdržati 90 minuta u visokom ritmu, što je bio cilj priprema. Najvažniji dio priprema u Medulinu odradili smo bez trojice standardnih prvotimaca, i zato sada nije moguće dati pravu ocjenu naših mogućnosti. Njihov izostanak otvorio nam je prostor da pružimo priliku novim igračima za igru. Neki su zakazali, neki su opravdali dolazak u Zrinjski, što ne znači da se ostali s vremenom neće nametnuti. Cilj i dalje ostaje obrana titule, i to ne treba sakrivati, to je realnost, jer Željezničar nam bježi samo bod, sigurno da će biti teško i neizvjesno do samog kraja, ali mislim da ovi igrači imaju želju, motiv i volju da pokušaju po treći put zaredom osvojiti titulu prvaka Bosne i Hercegovine, što bi puno značilo svakom od njih pojedinačno, klubu, gradu i navijačima", kazao je Blaž Slišković.

Zrinjski je u prijelaznom roku zadržao svoje najbolje nogometaše na kojima Slišković temelji igru i u nastavaku prvenstva.

"Vjerujem da u ovom dijelu prvenstva nećemo ni u jednom trenutku biti oslabljeni bez obzira na odlaske Kataneca i Ćavara koji su bili praktični standardni. Došli su nam neki igrači s kojima smo zaista zadovoljni u sredini terena, i u zadnjoj liniji smo doveli Džijana koji je nažalost ozlijeđen, ali koji je do ozljede pokazao da se na njega može ozbiljno računati. Po mom mišljenju nismo izgubili ništa, kostur ekipe je ostao, povremeno će doći do nekih promjena, i ako te promjene budu bit će ovisno o kvaliteti rada na treningu pojedinaca. Kostur ekipe ostaje iz prvog dijela sezone, i ne vjerujem da će biti nekih problema. Novi igrači koji se uklope što prije i pokažu da zaslužuje mjesto u ekipi dobit će priliku, oni koji to ne budu radili neće. Sve u svemu smatram da nismo odlaskom ovih igrača izgubili, čak sam mišljenja da ovi momci koji su došli pokazuju ogromnu želju da daju doprinos svoj osobni i kolektivni doprinos Zrinjskom da osvoji naslov prvaka", poručio je Slišković i osvrnuo se na konkurente:

"Nisam gledao prijateljske utakmice konkurenata, ali pratio sam rezultate. Željezničar i Sarajevo bili su u Turskoj, Široki u Istri. Igrali su kao i mi 5-6 utakmica, oscilirali su u rezultatima. Vidjet ćemo na startu, prva utakmica Široki - Sarajevo će dosta toga pokazati tko je u ovom trenutku spremniji i kvalitetniji. Željezničar ima najviše izgleda s obzirom da je prvi, nama bježi jedan bod, Širokom i Sarajevu čak šest bodova. Tako da je Željezničar glavni favoriti za osvajanje prvog mjesta, iako vjerujem da će to biti do kraja neizvjesno. Pojačali su se i Sarajevo, Željezničar, Široki, kao i mi. Nisu to sada neka zvučna imena, neki igrači kojih se trebamo bojati da će donijeti prevagu u konačnici, ali sigurno ti igrači imaju volju i želju da se nametnu".

Na otvaranju nastavka prvenstva Zrinjski će u Mostaru ugostiti ekipu Goška. Iako su Plemići veliki favoriti u ovom susretu Slišković s oprezom najavljuje susret s devetom ekipom na ljestvici Premijer lige.

"Mislim da će to biti jedna utakmica tvrda. Očekujemo da se Gošk brani u Mostaru, i pokuša napraviti iznenađenje, što bi bio i neodlučan rezultat. Samim time mi smo posljednjih tjedana mnogo radili na probijanju bunkera protivnika, ne samo Goška jer očekujemo da svaka ekipa osim Sarajeva, Širokog Brijega i Željezničara u Mostar se brani. To smo zaista radili intenzivno, i na treninzima je ponekad izgledalo dobro, ponekad baš i nije. Naravno da će sve opet ovisiti o motivu i želji mojih igrača koji sigurno neće izostati. Uvjeren sam da smo mnogo kvalitetniji, ali to treba pokazati na terenu, i nadam se da će ishod biti povoljan za nas", riječi su Blaža Sliškovića.

Kapetan Zrinjskog Pero Stojkić u svom kratkom obraćanju potvrdio je ambicije kluba u drugom dijelu sezone.

"Igrači s nestrpljenjem očekuju nastavak prvenstva. Zimska pauza je bila veoma duga, i kvalitetno radili u pripremama. Imamo snage, volje i želje da dođemo do krajnjeg cilja, a to je obrana naslova prvaka", poručio je Stojkić.

Utakmica Zrinjski - Gošk igra se u subotu 14.30 sati na stadionu pod Bijelim Brijegom.

Pogled.ba