HŠK Zrinjski: Imamo dosta dobru ekipu

shirak
No, Plemići u svakom slučaju moraju pokušati, jer za nepuna dva tjedna počet će prvenstvo, a nikako ne bi bilo dobro u te duele za bodove ući s glavom koja je "zapela" negdje drugdje.

Kratko, prekratko trajala je europska avantura Zrinjskog ovog ljeta. Armenski Širak pokazao kao neugodan rival u dvije utakmice, s tim da je šef struke Vinko Marinović ostao pri dojmu kojeg je stekao nakon uzvrata u Mostaru - da je presudila prva utakmica u kojoj su Armenci došli do kapitalne prednosti (2:0). Da, Plemići su ju u završnici utakmice Pod Bijelim brijegom sustigli pogocima Jasmina Mešanovića i Miloša Filipovića, da bi ih Bjelokošćanin Jean-Jacques Bougouhi "ohladio" u 97. minuti. Nije to bilo lako podnijeti..

.
- Trebao nam je odmor nakon toga, pa su igrači za vikend dobili slobodno, rekao je Marinović, dodajući: Najviše sa mentalnog stajališta..., morali smo, da tako kažem, što prije pokušati to preboljeti. Ta prva utakmica je presudila. U drugoj smo zabili dva gola, imali u rukama produžetke, a onda nas je jedna greška izbacila praktički u posljednjoj minuti. Žao mi je sviju, i igrača, i navijača.

Iz sadašnje perspektive nešto je lakše, onako hladne glave, prstom uprijeti u prave razloge ispadanja. Da, Marinović je opet spomenuo dalek put, ali nikako kao alibi...

- Je li bilo ovo ili ono, teško je sada pronaći prave odgovore. Što se tiče fizičke spremnosti, ekipa je drugu utakmica odradila na sasvim zadovoljavajućoj trkaćoj razini, iznad prosjeka Premier lige. Bio je to dalek put do Armenije, ali ne bih to previše isticao. Činjenica je da smo puno griješili, a Širak to koristio.

Potraga za odgovorom na pitanje kako se sada podići iz ovog nokdauna sada mu je prioritet. Što točno planira napraviti, nije otkrio u detalje...
- Imamo dva tjedna do početka prvenstva za vrijeme kojih moramo pokušati ispraviti sve nedostatke koje smo pokazali.

No, barem ima referencu - Olimpic. Vukovi su prvi protivnik u nadolazećoj sezoni Premier lige.
- Dobili smo čvrstog protivnika za početak prvenstva, ali ne bih nešto posebno komentirao ždrijeb. Na kraju morate igrati sa svima, a da budem iskren, teško bi ga bilo složiti i kada bi se vodili vlastitim željama.
Ono što ga raduje, kvalitetan je kadar, ovog ljeta pojačan s četiri nova imena.

- Imamo dosta dobru ekipu i sada nam ne preostaje ništa drugo nego uigrati se, naći sustav koji najbolje funkcionira. Pitanje je varijanti, a sigurno će kako odmicala sezone biti rotacija. Što se samog kadra tiče, manje-više posao smo već završili, ali želimo dovesti još jednog stopera. Jer ostali smo samo na trojici, dvojici Radeljića i Graovcu, a Čejvanović koji je bio tu na probi jednostavno nije stigao spreman.
Novaci? S njima je zadovoljan..., mada su neki od njih odigrali samo uzvrat sa Širakom.
- Zakarić je stigao kasno i nedovoljno spreman, ali mislim da je u drugoj utakmici sa Širakom pokazao koliko može biti dobar. Želja nam je dovesti ga u formu iz jeseni prošle sezone u Širokom, tek tada ćemo, vjerujem, vidjeti njegove jedan na jedan kvalitete i sve ostalo što ga krasi. Mešanović je pogodio u prvoj utakmici i dokazao kvalitetu u sustavu s dvije špice koji ne koristimo često. I Filipović je u uzvratu zabio iz slobodnjaka, no svima njima, pa i Žeravici, potrebno je neko vrijeme adaptacije.

Traže se protivnici za još dvije utakmice

Zrinjski će do početka prvenstva odraditi dvije prijateljske provjere, no termini i protivnici još su nepoznati.
- Trebaju nam još dvije utakmice, ali s obzirom da smo mi bili zauzeti Europom, potencijalni protivnici već su sastavili svoj raspored. Vidjet ćemo u slijedećih par dana, jednu bi trebali odraditi u subotu, rekao je Marinović.

Todorović i Radulović ozlijeđeni

Dva igrača u ovom trenutku imaju problema - Ognjen Todorović te Aleksandar Radulović koji je zbog ozljede preskočio prvi duel sa Širakom.

- Todorović ima distorziju zgloba, ali treba vidjeti koje razine. U svakom slučaju morao bi pauzirati sedam dana, upitan je za početak prvenstva. Radulović se žalio na umor, moramo vidjeti je li u njegovom slučaju riječ o obnovi ozljede, kazao nam je strateg Plemića.

Dnevni list