HŠK Zrinjski: Imamo bolju momčad nego u prvom dijelu

Ovako je govorio Igor Melher nekoliko dana nakon trijumfa protiv Veleža (2:1) i zaključivanja prvog dijela sezone, a jasno da kapetan Zrinjskog isto razmišlja i danas, desetak dana prije početka drugog dijela sezone.
- Prošlo je već dosta od posljednje utakmice jeseni, tako da svi s nestrpljenjem čekamo nastavak sezone, govori na startu razgovora 33-godišnji vratar, koji je odmah po spuštanju zastora na jesenski dio potpisao produljenje ugovora do 2014. godine.
- U prijelaznom roku je napravljen vrlo dobar posao i spremni smo za nastavak borbe. Bilo bi još bolje da nema ozljeda, ali sve u svemu, ja sam dosta optimističan, tako da vjerujem u ostvarenje zacrtanog cilja. Poznato je da je to plasman u Europu, ali pokušat ćemo osvojiti i Kup, to je jasno, dodao je Melher.

Riječima da je u prijelaznom roku "napravljen vrlo dobar posao" Melher je jasno potvrdio kako smatra da je Zrinjski jači nego jesenas.
- Imamo bolju momčad nego u prvom dijelu sezone. Naravno, svim novim igračima treba dati određeno vrijeme za prilagodbu, ali nema sumnje da smo se pojačali.
Kapetan Zrinjskog nije želio previše govoriti o svakom novom igraču pojedinačno, ali na naš upit je li ga netko od novih igrača ugodno iznenadio, ipak je naveo ime Daniela Graovca.

- On je vrlo mlad, ima tek devetnaest godina, ali uvjeren sam da će se pokazati kao pravo pojačanje. Naši navijači su možda bili malo zabrinuti nakon što je odlaskom Tonija Markića oslabljena konkurencija u zadnjoj liniji, ali Graovac je svojim igrama potvrdio da na pravi način može nadomjestiti Markićev odlazak, štoviše, možda se radi i o boljem igraču nego što je Markić, pohvalio je Melher 19-godišnjeg braniča, koji je prošao omladinsku školu Dinama.

Prošle sezone Zrinjski je nastavak sezone čekao sa sličnim bodovnim učinkom, ali ovog proljeća Plemići do Europe mogu i preko Kupa.
- Da, zbog toga su naši izgledi za Europu nešto veći nego prošle sezone, ali u borbi za Europu i priči o našim izgledima ja, ipak, ne bih apostrofirao jesenski učinak. Naravno, u prvom dijelu sezone smo stekli preduvjete da ostvarimo zacrtane ciljeve, ali važne su i neke druge stvari, od atmosfere oko kluba koja je danas dosta pozitivnija pa do učinjenog u prijelaznom roku. Naime, ove zime smo se pojačali, što prošle sezone nije bio slučaj, jer smo prošle zime dosta izgubili odlaskom Šunjića, Žižovića, Dure...
Sve to stoji, ali na putu do europske vize Mostarce čekaju velika iskušenja.
- Neće biti lako. Željezničar i Sarajevo su odmakli, dok još neki klubovi s pravom vjeruju da mogu do Europe. Široki Brijeg je također izborio plasman u polufinale Kupa, Borac sada ima odličnu momčad, Slavija i Olimpic također imaju pravo na visoke ambicije. U svakom slučaju, bit će jako zanimljivo, ali ja sam, kao što sam već rekao, dosta optimističan, zaključio je Melher.

Start je opet najvažniji

Nije nas Igor Melher iznenadio kada je rekao da će na proljeće posebno biti važan start drugog dijela sezone.
- Ulog će biti velik u svakoj utakmici, ali start će biti vrlo važan. Prošle sezone smo napravili kiks protiv Čelika (1:1, nap.a.) nakon kojeg je sve krenulo nizbrdo. Sjećam se i poraza od Zvijezde (0:1) prije tri godine kada smo također zakomplicirali svoju situaciju, ali i odličnog starta 2009. kada smo odmah na otvaranju proljeća napravili odlučujući korak prema naslovu prvaka, izjavio je Melher.

Dnevni list