HŠK Zrinjski: Ima li Barbarić već sada sastav za Čelik?

HŠK Zrinjski, Međugorje, trening, Ivica Barbarić, Stadion HŠK Zrinjski, Ivica Barbarić, HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, Ivica Barbarić
Zrinjski je ove zime dosta mijenjao, a opet - promjene nisu bile drastične, alarmantne. Pet je igrača napustilo klub ove zime (Danijel Stojanović, Benjamin Čolić, Anto Radeljić, Matej Sivrić i Miloš Žeravica), šest ih je došlo (Tonći Kukoč, Zvonimir Blaić, Rijad Kobiljar, Nermin Jamak, Saša Kajkut i Kenan Pirić), ali sve promjene odrađene su planski, uklopile su se u generalni plan pojačavanja i osvježavanja kadra.

U redu, sve to zvuči krasno, no ima li struka već sada tim za otvaranje proljeća? Pa, čini se da je ta postava zaigrala protiv češkog Hradeca, koji je poražen s 3:1. Pirić - Blaić, Bogdanović, Katanec, Kukoč - Jamak, Tomić - Jović, Bilbija, Todorović - Mešanović našli su se tada među početnih jedanaest. Ako bi ovu skupinu igrača željeli nazvati najboljom mogućom momčadi Zrinjskog, vjerojatno bi unutra trebalo ugurati stopera Slobodana Jakovljevića i Olivera Petraka, no njih će dvojica u prvom kolu pauzirati - Jakovljević zbog crvenog, Petrak zbog žutog kartona.

U praksi, to će značiti sljedeće: umjesto Jakovljevića na desnog će stopera Jasmin Bogdanović koji je jesenas upisao tri nastupa (dva u Kupu), a Petraka će zamijeniti iskusni Nermin Jamak koji je ove zime obukao dres s lentom. Također, Jamak nije jedino novo lice koje bi trebalo istrčati na travnjak Bilinog polja. Na vratima bi prošle sezone standardnog Dalibora Kozića trebao zamijeniti Kenan Pirić, Tonći Kukoč trebao bi krenuti na lijevom, Zvonimir Blaić na desnom beku. Dakle, ukupno bi četiri nova igrača mogla već u prvih devedeset minuta proljeća uskočiti u udarni tim.

Preostale utakmice do početka drugog dijela prvenstva, Hajduk II i GOŠK ili Gorica u Gabeli te vjerojatno Lučko kao generalka, sumnjamo da će nešto promijeniti. Mogu to prouzročiti samo ozljede, a do sada su one bila lakše prirode - najteže je prošao Todorović koji je zbog problematične prepone preskočio utakmicu s Koprom, a trebao bi pauzirati još koji dan. Ozljeda Rijada Kobiljara nije teže prirode, a takvom se čini i situacija s Matom Peharom - obojica su odradila footing prije nego je ekspedicija Plemića jučer prijepodne krenula natrag u Hercegovinu.

A kako je Zrinjski izgledao u pripremama? Pa, u klubu su uglavnom zadovoljni, posebno s prve dvije utakmice u Istri - prethodno je u Međugorju sa 7:1 razbijena metkovićka Neretva, no to nije bila neka posebno zahtjevna utakmica, što se za duele protiv Mladosti iz Lučana i Hradeca nije moglo ustvrditi. I srpski i češki prvoligaš pali su s dva gola razlike, a uz to je protiv Hradeca Zrinjski pokazao karakter - u drugom poluvremenu nominalno druga momčad napravila je preokret i gol minusa pretvorila u konačnih 3:1. Koper je došao nakon te dvije utakmice i vjerojatno jedan od alibija može biti umor, ali i činjenica da šef struke Ivica Barbarić nije imao kompletan kadar na raspolaganju.

Dnevni list