FOTO  HŠK Zrinjski: Idemo u Široki osvojiti tri boda

Stadion HŠK Zrinjski
Blaž Slišković neće voditi Zrinjski s klupe u ovom susretu. Disciplinsko povjerenstvo Nogometnog savez BiH kaznilo je Sliškovića utakmicom suspenzije zbog izjava na račun NS BiH nakon susreta s Borcem u 22. kolu Premijerlige BiH, piše pogled.ba.

Na konferenciji za novinare o susretu sa Širokim govorio je Sliškovićev pomoćnik Mario Ivanković.

"Očekujemo neizvjesnu utakmicu, kao što je bilo i u većini naših međusobnih susreta. Velik je ulog, posebno nama, ali i Širokom. Remi ne odgovara nijednoj ekipi, tako će sigurno biti otvorena utakmica. Volio bih da bude lijepo vrijeme, jer se očekuje pun stadion, fair i korektno navijanje. Neizvjesna utakmica u kojoj će presuditi kvaliteta pojedinca ili veći motiv. Nadam se da će to prevagnuti na našu stranu, i da ćemo se iz Širokog vratiti s tri boda", poručio je Ivanković i dodao:

"Sigurno da je hendikep izostanak trenera Sliškovića, no moramo se znati nositi s tim. Nismo na tu temu razgovarali, danas ćemo o tome kako uspostaviti neki kontakt. Mislim da će sve na kraju biti kako treba".

Zrinjski će na Pecari nastupiti bez dvojice važnih nogometaša Ognjena Todorovića i Pere Stojkića.

"Todorović sigurno neće nastupiti na Pecari, ali i sljedeću utakmicu. Nadali smo se kako bi Stojkić mogao zaigrati, no jučer je na zagrijavanju osjetio problem u listu, tako da prekinuo trening i neće biti u sastavu", istaknuo je Ivanković i osvrnuo se na momčad Širokog:

"Široki je kvalitetna ekipa koja je u posljednjim utakmicama imala problema sa ozljedama. Ostali su na duže vrijeme bez svog najboljeg igrača, a vidim da im se sada većina igrača vraća u konkurenciju za sutrašnju utakmicu. Vjerujem da će derbi biti kao ovi posljednji u kojima je bilo neizvjesnosti i publika je uživala. Dobili smo hercegovački derbi koji smo dugo iščekivali. Da nam je netko rekao prije 15-20 godina da ćemo mi u Široki biti na ovoj razini, sigurno ne bi vjerovali. Najviše bi volio da sve bude dobro na tribinama, i na terenu, a neka pobjedi onaj spretniji, bolji, koji bude pružio više u 90 minuta".

U pauzi zbog utakmica reprezentacije Zrinjski je odigrao prijateljsku utakmicu s Goškom u kojoj je dva pogotka postigao Marko Bencun, i tako istaknuo kandidaturu za nastup na Pecari.

"Bencun je ne samo na utakmici u Gabeli, nego i na posljednjim treninzima pokazao da se na njega može računati. On se posljednji priključio pripremama, i bio najnespremniji od svih igrača, ali tijekom dva mjeseca se podigao u formi, i mislim da je u optimalnom stanju u kojem može odigrati 60-80 minuta. Moje je mišljenje kako je on vrlo blizu startnih 11", komentirao je Ivanković.

Prema njegovim riječima stručni stožer ima dvije dvojbe oko sastava Zrinjskog u susretu sa Širokim koje će vjerojatno biti otklonjene na današnjem treningu.

Utakmica Široki Brijeg - Zrinjski igra se od 16 sati uz izr