HŠK Zrinjski i HNK Brotnjo potpisuju ugovor o suradnji

HŠK Zrinjski, HNK Brotnjo Čitluk, HŠK Zrinjski, HNK Brotnjo Čitluk

Nakon velikog uspona na ljestvici kroz proljetni dio prošlog prvenstva koje su okončali na trećem mjestu, Čitlučani su poslije pet kola nove sezone uz maksimalan učinak lideri Druge lige FBiH Jug s jasnim ciljem plasmana u Prvu ligu FBiH. - Mislim da je promjena Uprave bila puni pogodak, to ukazuju rezultati na sportskom planu. Stabilizacija kluba je učinila da postanemo zanimljivi igračima kojih sada imamo bar po dvojicu na svakoj poziciji, a naš rad su prepoznali i gospodarstvenici, govori predsjednik Brotnja Mario Rozić.


Čitlučani se nisu bazirali samo na prvi tim, dosta pozornosti je posvećeno radu mlađih uzrasta.
- Najvažnije nam je bilo napraviti pomake u radu omladinske škole. Nije lako podizati ono što godinama nije funkcioniralo, ali uz dosta truda zasad idemo samo naprijed. Na čelu s šefom omladinske škole Nikolom Juričićem mislim da će za par godina rezultati biti itekako vidljivi, smatra Rozić.
U tom smislu je inicirana i suradnja sa Zrinjskim, koji je pred start sezone nekoliko svojih juniora posudio Čitlučanima.
- Idući tjedan ćemo potpisati ugovor o suradnji sa Zrinjskim na neodređeno vrijeme gdje će naglasak biti na omladinskoj školi i korištenju infrastrukture. Dosta naše djece već igra u njihovim mlađim kategorijama, dok je par juniora Zrinjskog dobilo prostor u našem prvom timu. Puno će nam značiti ta suradnja zbog njihove potpore, ipak se radi o najboljem klubu u regiji, kaže Rozić.
Kada je u pitanju prva momčad, u idućoj sezoni su jasne namjere sastava koji zasad među drugoligašima skupine Jug nema pravog konkurenta.
- Želimo ostati na ovoj poziciji i plasirati se u Prvu ligu FBiH, ustvrdio je Mario Rozić.

Dnevni list