FOTO  HŠK Zrinjski: I da gubiš svaki dan pjesma bi se čula ne bi prestala

Stadion HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, Pecara, stadion Pecara, kristijan stanić, Stadion HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, Ultrasi, Blaž Slišković

Utakmica je to koju su Plemići igrali samo tri dana poslije susreta protiv Ludogoretsa u kojoj su se i fizički i emotivno dosta potrošili. Struka je učinila sve da momčad pripremi za derbi u Sarajevu, a navijači su očekivali pozitivan rezultat. Plemići sinoć nisu ni izgledali loše na terenu, pa čak i kada su ostali s igračem manje nisu se predali i tražili su pozitivan rezultat.

Isključenje Jakovljevića i kazneni udarac za domaćina definitivno su odlučili pobjednika. Slobodan Jakovljević je veliki borac veoma popularan među navijačima jer izgara za svaku loptu i sasvim sigurno nije bez razloga sinoć onako "burno" reagirao na sučevu odluku da dosudi kazneni udarac za domaćina. U obostranom naguravanju u kaznenom prostoru Jakovljević je zadobio udarac od Stanojevića koji je nakon naguravanja pao, a sudac je bez razmišljanja pokazao na bijelu točku. Iako je Soldo obranio udarac s bijele točke lopta se vratila Velkovskom koji je pogodio za 2:0.

Nakon toga teško se bilo vratiti, ali su Plemići i s igračem manje parirali domaćinu te uspjeli smanjiti rezultat na 2:1. U drugom dijelu igrač manje je došao do izražaja i Sarajevo je došlo do pobjede. Na kraju rezultat 4:2 nije realno stanje na terenu, jer Zrinjski nije bio ništa slabiji od Sarajeva, a kada su i domaćini ostali s igračem manje Zrinjski je bio taj koji je dominirao cijelim terenom.

HŠK Zrinjski je ovim porazom platio danak igranju velikog broja utakmica koje su Plemići igrali u zadnjih mjesec dana. Neki će reći da Zrinjski ima dovoljno širok kadar za igranje i na dva fronta, što je i točno, samo je upitno koliko ima kvalitete u toj širini. S obzirom na to da je tek početak prvenstva za Zrinjski nije ništa izgubljeno, i nema sumnje da će Blaž Slišković konsolidirati redove aktualnih prvaka pred predstojeće susrete. Navijači vjeruju u Sliškovića i njegov izbor, i to su pokazali i nakon one famozne utakmice na Pecari, ali i sinoć na Koševu kada su bili uz ljubimce bez obzira na negativan rezultat. I da gubiš svaki dan pjesma bi se čula ne bi prestala, orilo se na Koševu sinoć, a tako je i bilo na samom stadionu.

Zrinjski možda nema stadion na kome se mogu igrati velike euro utakmice, nema ni još puno toga što ima jedan veliki klub, ali zato ima navijače na kojima bi mu mnogi trebali pozavidjeti...