HŠK Zrinjski: Hoće li i Zvijezda biti pregažena?

Stadion HŠK Zrinjski, FK Borac, live, Stadion HŠK Zrinjski, fk zvijezda 09

Nakon ispadanja iz Europe u kojoj je ostvaren povijesni uspjeh, fokus je vrlo brzo prebačen na sjenu Zrinjskog iz onih duela kontra Akademije Pandev, Utrechta i Malmöa, a tamo, u prvenstu – Mostarci nisu blistali. Sve do četvrtog kola kada im je onako, možda i malo ljutima na sebe, naletio Borac. Hoće li u srijedu, u zaostaloj utakimici 4. kola, tako glavom platiti i Zvijezda?
Do svoje pete utakmice u prvenstvu, rekordni prvak BiH Zrinjski, u rubrici gol razlika imao je jedan postignut gol – a i njeg’ je sam sebi zabio Velež. Dakle, pritisak je već bio tu, i to već neko vrijeme, jer je razlika u paralelnim izvedbama u Europi i Premijer ligi BiH bila preočita. Ali taj je pritisak negdje morao i odušiti, a žrtvom je postao Borac. Povratnik u Premijer ligu koji je u prvih pet kola djelovao solidno, a eto u Mostar je došao s problemima u kadru. Sve na stranu, 4:0 je  visoka pobjeda, makar ostvarena i protiv slabije ekipe, a upravo je to ono što je trener Hari Vukas naručio.

Borac svejedno bio opasan

– Rezultat je dosta velik, konstatirao je strateg Mostaraca nakon pogodaka Ivana Lendrića (47.), Ivana Čurjurića (49.), Damira Šovšića (51.) i Miljana Govedarice (90.).
Bila je to najveća pobjeda Zrinjskog od svibnja, od kraja prošle sezone i razbijanja Tuzla Cityja 5:1, iste ekipe s kojom su Mostarci prije dva kola odigrali bez golova.

– Prvo poluvrijeme, očito smo imali taj uteg zbog trenutne situacije na tabeli. A nije bio sam on uteg, nego i dobar Borac, koji je bio rastrčan i koji je imao ideju u igri. Vrlo lako je to moglo otići na drugu stranu. Nešto smo rotirali u poluvremenu, stvorili smo dvije-tri prave kombinacije i onda nas je jednostavno išlo. Očito smo iskoristili tu situaciju u kojoj se Borac našao nakon primljenog gola, dodao je Splićanin pa dodao da to nije bila lagana pobjeda, bez obzira na uvjerljiv rezultat. – Borac je imao dosta situacija da utakmicu vrati u jednu neizvjesnost i pored 0:3. Na kraju smo dali još jedan gol i došli do uvjerljive pobjede. Zasluženo smo dobili, ali to je nogomet. Prvo poluvrijeme za zaborav, a u drugom ste sve vidjeli.

Zvijezda u strahu?

Da nije bilo lako, potvrdio je i strijelac drugog gola, Čurjurić.
– Borac je bio bolji pola sata, kasnije smo poslušali šefove savjete i izašli brži, bolji, komentirao je veznjak kojem su društvo na terenu između ostalih pravili i dojučerašnji omladinac kluba, Gabrijel Čoko, kao i Advan Kadušić koji je kontra Banjolučana upisao 50. nastup u dresu s lentom.
Dakle, uvjerljivo pa eto i svečano, ali hoće li to biti dovoljno za novo slavlje, već u srijedu? Protivnik je Zvijezda u zaostaloj utakmici 4. kola, Zvijezda koja je uvjerljivo zadnja, koja je, računajući prošlu sezonu, svezala sedam utakmica bez pobjede, koja je ove sezone samo dva puta ostala neporažena – kući protiv Mladosti i Čelika. U subotu je Zvijezda poražena kod Slobode 0:1, a sudeći prema visokoj pobjedi Plemića za vikend, djeluje kao da će pasti i u srijedu, možda i gadno udariti o pod…

Piše: Slaven Nikšić/Dnevni list