FOTO  HŠK Zrinjski: Gladni smo pobjeda i želimo slaviti u Banja Luci

Zrinjski-Slavija
Plemići su u dosadašnjem tijeku prvenstva ostvarili šest pobjeda i dva remija uz gol razliku 10:0.

Seriju dobrih rezultata izabranici Vinka Marinović će pokušati nastaviti u subotu, kada gostuju kod Borca u Banja Luci.

"Borac možda sada nije u formi, ali oscilacije u igri su veoma česte kada imate mladu ekipu. Vrlo dobro znam da je svim ekipama teško igrati u Banja Luci, tako će biti i nama. Očekujem borbenu igru Borca, jer oni kao i mi moraju osvojiti bodove. Nadam se da ćemo ponoviti dobru igru iz utakmice sa Slavijom, i ako to uradimo imamo velike izglede ostvariti povoljan rezultat", kazao je trener Zrinjskog Vinko Marinović.

Mladi vratar Goran Karačić još uvijek nije primio nijedan pogodak u Premier ligi. Pouzdani čuvar mreže smatra da Zrinjski u subotu može do sedme pobjede u sezoni.

"Nama je u susretu protiv Borca prioritet pobjeda. Znamo da je teško igrati u Banja Luci, ali ako mi odigramo kako znamo Borac nema nikakve šanse. Imamo jednu od najboljih ekipa u Ligi i vjerujem da ćemo to i pokazati", istaknuo je Karačić.

Trener Zrinjskog Vinko Marinović u mostarski klub je došao upravo iz Borca.

"Meni je Borac pomogao u igračkom i trenerskom smislu. Međutim, ne igram ja nego igrači. Sada sam u Zrinjskom i emocije će ostati u drugom planu", poručio je Marinović.

U dosadašnjem tijeku prvenstva Borac je osvojio devet bodova i nalazi se na devetom mjestu.

"Borac je otvorio sezonu sjajnom utakmicom i pobjedom nad Željezničarom, što je pokazatelj da mogu odigrati dosta dobro. Poslije toga su doživjeli jedan pad, no utakmica protiv Željezničara, te bod osvojen u Tuzli pozivaju na oprez. Sigurno da nam najveća opasnost prijeti od Tonija Jovića koji je izuzetan igrač. Ima tu još mladih igrača kojima će utakmica sa Zrinjskim biti veliki motiv", riječi su trenera Marinovića.

Niz Goran Karačić bez primljenog pogotka traje već osam utakmica, ili pretočeno u minute 705, s obzirom da tijekom posljednjih 15 minuta utakmice Sarajevo - Zrinjski zbog ozljede nije stajao među vratnicama Plemića. Rekord u Premier ligi još uvijek drži Adnan Gušo koji braneći za Željezničar u sezoni 2011/2012. gol nije primio ukupno 1180 minuta.

"Ne razmišljam o rekordu, naš je prvi prioritet pobjeđivanje. Ekipa igra dobro, imamo odličnu obranu, trener nas je odlično postavio. Gladni smo pobjeda i želimo slaviti u Banja Luci. Neka bude i 2:1 samo da slavimo", kazao je Goran Karačić.

Na konferenciji za novinare trener Marinović je kazao kako neće biti promjena u odnosu na sastav koji je nastupio protiv Slavije. Utakmica Borac - Zrinjski igra se u subotu u Banja Luci u 19 sati uz izravan prijenos na Arena Sport.

Pogled.ba