FOTO  HŠK Zrinjski - FK Sloboda 2:0

HŠK Zrinjski, FK Sloboda
Bila je to utakmica u kojoj su Plemići imali apsolutno više od igre, a kada se sve sabere Sloboda može biti prezadovoljna što kući ide sa samo dva pogotka u mreži.

HŠK Zrinjski: Melher, Miličević, Džidić, Bekić (od 77. Jackson), Stojkić, Popović, Marjanović (od 57. Sušić), Žuržinov (od 70. Drežnjak), Pehar, Markić i Aničić.

FK Sloboda: Divković, Aljukić, Ćivić, Milutinović, Jahić, Malkić (od 30. Ribić), Halilović, Rahmanović (od 88. Hasić), Mandžić (od 89. Jurić).

Od prvog sučevog zvižduka Plemići su preuzeli inicijativu, a iz prve prave prilike došli su i u vodstvo. Igrala se 17. minuta kada je Žuržinov izveo udarac iz kuta, a u kaznenom prostoru gostiju najbolje se snašao Marjanović koji je poentirao za 1:0.

U 22. minuti postavljen je konačan rezultat 2:0. Strijelac za Plemiće bio je Bekić, a asistirao mu je Markić. Osim ta dva pogotka imali su Plemići još nekoliko odličnih prilika, ali Divković više nije morao ići po loptu u mrežu. Najbolje prilike za Plemiće imali su Bekić i Pehar koji je uzdrmao gredu.

U drugom dijelu situacija slična onoj iz prvog. Plemići su napadali, gosti su su se branili i obranili, iako je Zrinjski opet imao puno prilika. Pehar je ponovo uzdrmao vratnicu, Sušićev udarac obranio je Divković, a gosti su jedinu priliku imali u sudačkoj nadoknadi kada su i oni pogodili gredu.