FOTO  HŠK Zrinjski - FK Sarajevo 1:3

zrinjski - sarajevo

HŠK ZRINJSKI: Pirić, Barišić, Čirjak, Handžić, Lučić, Todorović, Jakovljević, Katanec, Ćavar, Filipović, Bilbija.

FK SARAJEVO: Pavlović, Hodžić, Stanojević, Novaković, Kuzmanović, Sarić, Ahmetović, Velkoski, Hebibović, Ivetić, Adukor.

Prvu prigodu na utakmici imao je domaćin, ali Filipović u 4. minuti utakmice nije stigao loptu. U 7. minuti utakmice Todorovićev šut prema vratima Sarajeva uspješno je izblokirala obrana gostiju, a 13. minuti utakmice šut Čavara odlazi visoko preko vrata, vratara Sarajeva, Pavlovića.

U 22. minuti nogometaš HŠK Zrinjski Handžić pada u kaznenom prostoru. Tražio je najstrožu kaznu, ali sudac je odmahnuo rukom i pokazao da se igra nastavi. U 29. minuti utakmice prvi udarac prema vratima Zrinjskog. Šut Hebibovića odlično brani vratar Zrinjskog Pirić.

U 32. minuti utakmice odličan udarac Filipovića, ali vratar Sarajeva Pavlović je na mjestu.

U 36. minuti gosti iz Sarajeva dolaze do prednosti. Brza akcija Sarajeva, Hebibović je uposlio Kuzmanovića koji pogađa za 0:1.

Nakon tog pogotka došlo je do kraćeg prekida utakmice jer su navijači Sarajeva očito pretjerali u slavlju. Baklje navijača Sarajeva su završile na donjem dijelu tribine, o čemu smo već javljali na našem portalu.

U 43. minuti Sarajevo postiže i drug gol. Veliku grešku Pirića i Čirjaka koristi Sarić i preciznim udarcem pogađa za 0:2. S tim se rezultatom odlazi na poluvrijeme.

U drugom poluvremenu Slišković je napravio prvu izmjenu. Umjesto Čirjaka u igru je ušao Perišić. Odmah na početku drugog poluvremena Zrinjski je krenuo silovito. U 51. minuti Barišića je u dva navrata bio u dobroj prigodi da postigne gol.

U 52. minuti Zrinjski smanjuje rezultat. Strijelac za Zrinjski je Handžić koji sa zemlje matira vratar Sarajeva Pavlovića. U 61. minuti odlična prilika za nogometaša Zrinjskog Nemanju Bilbiju koji loptu šalje daleko od vrata Sarajeva. U 66. minuti izmjena kod gostiju. U igru je ušao Rahmanović, umjesto Hebibovića.

U 73. minuti Slišković je napravio i drugu izmjenu. Umjesto strijelca Handžića, u igru je ušao So Uk Hyon. U 76. minuti Slišković je bio primoran na još jednu izmjenu. Zbog povrede iz igre je izašao Jakovljević, a u igru je ušao Jamak.

U 79. minuti novo slavlje za tim sa Koševa. Novu grešku domaće obrane koristi Ahmetović, koji je dodao loptu Velkoskom, a ovaj nesebično dodaje do Rahmanovića koji pogađa vrata Pirića za 1:3.

U 84. minuti Sarajevo je moglo i do ubjedljivije pobjede. Ahmetović je pobjegao Barišiću, pokušao je da se ušeta u gol, ali na kraju Jamak dobro reagira i spašava mrežu Zrinjskog. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao.

HŠK Zrinjski je ostao na prvom mjestu sa skupljenih 28 bodova, dok je FK Sarajevo ovom pobjedom izbilo na 4. mjesto sa 20 bodova.

U narednom kolu očekuje nas veliki hercegovački derbi između nogometaša Širokog Brijega i Zrinjskog. Današnjom pobjedom u Tuzli, Širokobriježani su se našli na drugoj poziciji sa skupljenih 25 bodova i "sudar" na Pecari 29.10. u 16:30 sati će biti ujedno utakmica trenutno prvog (HŠK Zrinjski) i drugog (NK Široki Brijeg) kluba na premierligaškoj ljestvici.

Sve fotografije u GALERIJI

HERCEGOVINA.info