FOTO  HŠK Zrinjski - FK Radnik 3:0

zrinjski - radnik

HŠK ZRINJSKI: Pirić, Barišić, Handžić, Pezer, Stojkić, Todorović, Jakovljević, Katanec, Ćavar, Filipović, Bilbija.

FK RADNIK: Lučić, Radović, Arnautović, Stojanović, Beširević, Vasić, Srećković, Hadžić, Hodžurda, Đurić, Šerbečić.

Domaćini su odmah preuzeli incijativu, a prvu prigodu na utakmici propušta napadač Plemića Handžić u 9. minuti čiji udarac glavom ipak ne pogađa mrežu gostiju iz Bijeljine.

U 22. minuti utakmice Filipović iz jedanaesterca pogađa za vodstvo Zrinjskog od 1:0. Jedanesterac je prethodilo rušenje Bilbije u šesnaestercu.

U 38. minuti bilježimo prvu izgledniju priliku za goste iz Bijeljine. Hodžić u duelu sa vratarom Zrinjskog Pirićem, ali šalje loptu preko vrata Plemića.

U 40. minuti šut napadača Zrinjskog Handžića odlazi također preko vrata, ali ovaj put Radnikovih.

Na odmor se odlazi minimalnom prednošću Zrinjskog od 1:0.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme Zrinjski povecava vodstvo na 2:0. Ponovno mrežu Radnika trese Filipović na odličnu asistenciju Bilbije. Sve je započeo Todorović koji je na centru oduzeo loptu, gurnuo do Handžića koji nesebično upošljava Bilbiju. 

U 54. minuti ponovno bilježimo Handžićev udarac glavom koji je neprecizan, a u 57. minuti nogometaš Radnika, Srećković iz slobodnog udarca odlično puca, ali lopta ipak završava izvan igrališta nakon odlične intervencije vratara Zrinjskog Pirića.

U 64. minuti utakmice Slišković vrši i prvu izmjenu. Umjesto Ćavara u igri je Perišić. Nakon nekoliko sekundi na terenu Perišić je dobio žuti karton.

U 68. minuti pitanje pobjednika je očito bilo riješeno. Strijelac za Plemiće je bio Handžić. Dvije minute poslije Slišković pravi i drugu izmjenu. Umjesto strijelca trećeg gola Handžića u igru ulazi Jamak.

U 80. minuti Slišković u igru uvodi Hajdarevića umjesto Bilbije, a šef struke Radnika nekadašnji Plemić Mladen Žižović u igru bacuje također nekadašnjeg Plemića Velibora Đurića što gledatelji na stadionu pozdravljaju velikim pljeskom.

U 85. minuti utakmice bilježimo sjajan šut Todorovića koji brani Lučić. U nastavku akcije Hajdarević nije uspio poslati loptu u mrežu.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao. Sa ova tri boda na vrhu ljestvice izdvojile su se dvije hercegovačke momčadi Široki Brijeg i Zrinjski sa po 31 bod. Željezničar je na trećem mjestu sa 29 bodova.

U narednom kolu Plemići gostuju kod Krupe. Utakmica je na rasporedu 18.11.2017. godine.

Rezultati danas odigranih utakmica:

NK Vitez - FK Željezničar 1:1

FK Mladost - FK Borac 2:1

FK Čelik - NK Široki Brijeg 1:4

FK Sloboda - FK Krupa 2:2

Sve fotografija u GALERIJI

HERCEGOVINA.info