HŠK Zrinjski: Europsko ljeto uzima danak u domaćem prvenstvu

HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski

HŠK Zrinjski sinoć je u Tuzli odigrao 0:0 protiv FK Tuzla City. Četvrta je to utakmica koju su Plemići odigrali u PL BiH ove sezone, nakon koje Zrinjski ima isto toliko bodova, Navijače više od malog broja osvojenih bodova brine što Plemići u te četiri utakmice nisu postigli niti jedan pogodak.

Sinoćnja utakmica pokazala je da su Plemići umorni od nastupa u Europskoj ligi u kojoj su ove sezone bili i više nego uspješni. HŠK Zrinjski odigrao je ove sezone 6 europskih utakmica, a u 5 njih Plemići su pružili odlične igre. Između tih odličnih euro izdanja ugurale su se domaće utakmice i vrlo neugodan raspored u kome je Zrinjski išao na noge najvećim rivalima za vrh ljestvice. U četvrtak je Zrinjski odigrao odličnu utakmicu protiv Malmöa i za to zaradio ovacije prepune Pecare.

Navijači su slično izdanje očekivali i sinoć na Tušnju, ali realno to i nije bilo moguće jer se na igračima vidio umor. Kada se sve oduzme i zbroji neodlučan rezultat u Tuzli je najrealniji, a obije momčadi imale su prigode za kojima mogu žaliti. Miljan Govedarica je nakon sinoćnje utakmice izjavio: "Nismo zadovoljni bodom, ali umor od Europe je učinio svoje. Imale su obje ekipe svoje šanse, ali dugo je prvenstvo još nije gotovo i idemo na pobjedu u svakoj narednoj utakmici"

https://www.hercegovina.info/vijesti/sport/nogomet/tuzla-city-i-zrinjski-podijelili-bodove-na-tusnju-168077

Istina je da je prvenstvo tek počelo i sve se može nadoknaditi. Zrinjski ima zaostalu utakmicu protiv Zvijezde 09, a u narednom kolu pod Bijeli brijeg stiže Borac. Šest bodova iz te dvije utakmice vratili bi osmijeh na lica navijača i ljudi koji vode klub. Za tih šest bodova potrebno je se vratiti u realnost zvana PL BiH, ali je potrebna i realizacija. Kako sada stvari stoje Zrinjski je odlaskom Hadžića najtanji u napadu i to je segment na kome se mora nešto uraditi.

HERCEGOVINA.info